En årelang patentstrid mellem amerikanske Eli Lilly og Actavis har nu fundet dets afslutning med Lilly som sejrsherre. Striden omhandlede Lillys cancerblockbuster Alimta (pemetrexed), der løb af patent i december 2015. Men et særligt vitaminregime-patent er stadig opretholdt har den britiske højesteret nu afgjort. Det skriver Reuters.

Dermed er Alimta stadig beskyttet af generisk konkurrence i Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien indtil juni 2021.

Actavis, der var Allergans generiske division, som blev opkøbt af Teva sidste år, begyndte allerede tilbage i juni 2015 at markedsføre dets generiske version, Armisarte, skriver FierceBiotech.

”Vi er skuffede over Storbritanniens Højestrets beslutning. Vi har endnu ikke gennemgået beslutningen fuldt og kan derfor ikke kommentere yderligere,” skriver talskvinde hos Teva Denise Bradley i en mail til mediet.

Alimta havde en omsætning på 2,3 mia. dollars sidste år, hvoraf 1,2 mia. dollars blev hentet uden for USA. Umer Raffat, analytiker hos Evercore ISI, vurderer, at afgørelsen har betydning for cirka 300 mio. dollars i de lande, hvor afgørelsen gælder.

  Eli Lilly får medhold i japansk patentsag  

  Amerikansk domstol opretholder vigtigt Eli Lilly-patent  

  Lilly vinder amerikansk patentsag om blockbuster