De sidste mange år har Novo Nordisk tjent særdeles gode penge på dets middel Vagifem. Midlet, der virker mod hormonelt betinget tørhed i skeden, har indbragt det danske selskab milliarder, men den lukrative forretning er der en indisk kopiproducent, Glenmark Pharmaceuticals, som har øjnet. Og det vil Novo Nordisk sætte en stopper for.

Det skriver Berlingske.

Novos Vagifem indtjening er allerede under pres, da der i 2016 blev lanceret en amerikansk kopi af præparatet. Det har indtil videre kostet 450 mio. kr. i tabt omsætning på midlet i årets første tre måneder. Og med en indisk kopi af midlet, vil Novo miste endnu mere af forretningen. Derfor har Novo Nordisk i den amerikanske stat New Jersey lagt sag mod Glenmark for krænkelse af patent.

”Dette er en standardsag om patentbrud. Vi kan bekræfte, at Novo Nordisk har anlagt sag mod Glenmark Pharmaceuticals for patentbrud på Vagifem. Eftersom det er en verserende sag, kan vi ikke kommentere yderligere,” oplyser Novo Nordisk i en skriftlig kommentar om søgsmålet.

Sagen skal håndteres af den samme advokat, som Novo havde til at repræsentere sig i sagen omkring den amerikanske kopi af Vagifem tilbage i 2013. Her endte det med et forlig, som betød af midlet først kom på markedet i efteråret 2016. Hvorvidt samme finte kan gentages med Glenmark må tiden vise.

  Novo Nordisk indgår patentforlig

  Novo skuffer på ny og nedjusterer

  Sydbank: Novos problemer med biofarma langt fra overstået