Zealand Pharma oplyser, at selskabet har indleveret en registreringserklæring til USA's børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), vedrørende den foreslående notering af American Depositary Shares (ADS'ere) på Nasdaq Global Select Market i USA.

ADS'er er omsætningspapirer denomineret i amerikanske dollars, som er udstedt af en depotbank, og som faciliterer handel og investering i USA i aktier i ikke-amerikanske selskaber - kort sagt en form for amerikansk børsnotering.

Som led i planerne indkalder Zealand Pharma til en ekstraordinær generalforsamling 31. juli for at sikre bestyrelsen bemyndigelse til at øge selskabets aktiekapital.

Af registreringserklæringen fremgår det, at den "foreslåede maksimumpris af aktieudbuddet" er på 86,25 mio. dollars, eller godt 560 mio. kr. Det vil give en registreringsafgift på små 10.000 dollars. Det er dog ingen garanti for, at udbuddet når op på de højder.

Af en note fremgår det således også, at maksimumbeløbet er påført, for at man kan udregne registreringsafgiften i henhold til amerikanske børsregler, og at det dækker fuld udnyttelse af overtegningsretten indlagt i udbuddet.

Den amerikanske børsnotering vil ikke have nogen konsekvenser for selskabets notering på Nasdaq i København, hvor aktien handles under symbolet ZEAL. På det amerikanske Nasdaq-marked vil aktien blive handlet under symbolet ZLND.

  Zealand Pharma lægger i ovnen til USA-ekspansion  

  Jefferies: Zealand-data kan løfte kursmålet  

  Zealand Pharma begrænser tabet i første kvartal  

  Zealand Pharma mister storaktionær  

  Zealand ser betydeligt potentiale for middel mod korttarmssyndrom  

  Zealand-partner ser mulighed for kunstig bugspytkirtel i 2020  

  Zealand vil udfordre Novo på markedet for fedmemedicin