En ny cancerpagt har set dagens lys. Det fremgår af en meddelelse fra amerikanske Celgene, der har indgået en milliardaftale med det kinesiske biotekselskb Beigene.

Aftalen omhandler biotekselskabets cancerkandidat BGB-A317, der tilhører klassen af de såkaldte PD-1-hæmmere.

Beigene får rettighederne til udvikling og kommercialisering af BGB-A317 mod hæmatologiske maligniteter som blodkræft globalt samt mod solide tumorer i Asien med undtagelse af Japan.

Derudover vil Beigene overtage rettighederne til Celgenes kommercielle forretning i Kina og samtidig få rettighederne til at markedsføre Celgenes godkendte lægemidler Abraxane, Revlimid og Vidaza på det kinesiske marked.

“Kina er et vigtigt marked for Celgene og vores samarbejde med Beigene stiller os usædvanligt godt i forhold til at optimere vores forskning, produktion og vores langsigtede kommercielle potentiale af vores portefølje i Kina,” udtaler Mark J. Alles, adm. direktør hos Celgene.

BGB-A317 er i øjeblikket i to pivotale studier i Kina og globale pivotale studier er planlagt til 2018.

I handlen får Beigene en øjeblikkelig betaling på 263 mio. dollars, 1,7 mia. kr., og Celgene vil købe en aktiepost på 32,7 mio. dollars, 214,7 mio. kr., i selskabet hvilket svarer til 5,9 pct. Beigene er derudover berettiget til at modtage milepælsbetalinger og royalties af et eventuelt fremtidigt salg på op til 980 mio. dollars, 6,4 mia. kr.

  Kinesisk biotekselskab opfører milliardbyggeri  

  Medivation-chef smutter til rival

  To amerikanske biotekbørsnoteringer giver håb