MedWatch

Celgene indgår milliardaftale med kinesisk biotekselskab

Amerikanske Celgene har forseglet en cancerpagt med et kinesisk biotekselskab om en ny PD-1-hæmmer. Aftalen har en værdi på flere milliarder kroner.

En ny cancerpagt har set dagens lys. Det fremgår af en meddelelse fra amerikanske Celgene, der har indgået en milliardaftale med det kinesiske biotekselskb Beigene.

Aftalen omhandler biotekselskabets cancerkandidat BGB-A317, der tilhører klassen af de såkaldte PD-1-hæmmere.

Beigene får rettighederne til udvikling og kommercialisering af BGB-A317 mod hæmatologiske maligniteter som blodkræft globalt samt mod solide tumorer i Asien med undtagelse af Japan.

Derudover vil Beigene overtage rettighederne til Celgenes kommercielle forretning i Kina og samtidig få rettighederne til at markedsføre Celgenes godkendte lægemidler Abraxane, Revlimid og Vidaza på det kinesiske marked.

“Kina er et vigtigt marked for Celgene og vores samarbejde med Beigene stiller os usædvanligt godt i forhold til at optimere vores forskning, produktion og vores langsigtede kommercielle potentiale af vores portefølje i Kina,” udtaler Mark J. Alles, adm. direktør hos Celgene.

BGB-A317 er i øjeblikket i to pivotale studier i Kina og globale pivotale studier er planlagt til 2018.

I handlen får Beigene en øjeblikkelig betaling på 263 mio. dollars, 1,7 mia. kr., og Celgene vil købe en aktiepost på 32,7 mio. dollars, 214,7 mio. kr., i selskabet hvilket svarer til 5,9 pct. Beigene er derudover berettiget til at modtage milepælsbetalinger og royalties af et eventuelt fremtidigt salg på op til 980 mio. dollars, 6,4 mia. kr.

Kinesisk biotekselskab opfører milliardbyggeri

Medivation-chef smutter til rival

To amerikanske biotekbørsnoteringer giver håb

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier