En større udskiftning har fundet sted i toppen af den tyske medicinalkoncern Stada Arzneimittel AG. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Den tidligere adm. direktør Matthias Wiedenfels er blevet erstattet af 56-årige Engelbert Coster Tjeenk Willink, der har en baggrund som direktør i Boehringer Ingelheim.

Også finansdirektøren har fået nyt ansigt. I stedet for Helmut Kraft er det nu Bernhard Duettmann, der styrer finanserne hos den tyske koncern, der primært gør sig i salg af generisk medicin. I meddelelsen hedder det sig, at den nu tidligere adm. direktør samt den tidligere finansdirektør har valgt at træde tilbage af ”personlige årsager”.

Udskiftningen kommer blot en uge efter, at en tocifret milliardhandel faldt til jorden. Det var kapitalfondene Bain Capital og Cinven der havde lagt et bud på Stada på 5,3 mia. euro, eller næsten 35 mia. kr., hvilket var 49 pct. højere end det tilbud, selskabet havde fået fra to andre investeringsfonde Advent og Permira. Et salg var dog betinget af minimum 67,5 pct. af aktionærernes velsignelse, hvilket selskabet ikke opnåede at få, da man kun fik 65,52 pct. af stemmerne. Ifølge Bloomberg kan et nyt bud dog være på trapperne allerede i løbet af de kommende dage. Prisen vil være nogenlunde den samme, men grænsen for antallet af stemmer vil være mindre, lyder det.

  Tocifret milliardhandel falder til jorden  

  Tysk medicinalvirksomhed løftes efter købstilbud

  Tysk medicinalselskab får tocifret milliardbud