Det er to meget forskellige billeder, som der forsøges malet i bedragerisagen mod Martin Shkreli, den kontroversielle tidligere direktør for Turing Pharmaceuticals. Han er en af de helt centrale personer i debatten omkring medicinpriser i USA, og har også været kendt under den meget lidt flatterende titel ”verdens mest hadede mand.”

Billedet af Martin Shkreli som en grådig direktør, der udnytter syge mennesker, er et, som hans forsvarsadvokat har sine besværligheder med. Det har ført til store problemer i udvælgelsen af juryen, da Martin Shkreli efterhånden er så kendt, at det er svært at finde civile personer uden antipati imod ham.

Det skriver Bloomberg.

Forsvarsadvokaten, Benjamin Brafman, har tilsyneladende også travlt med at male Martin Skhrelis bombastiske onlineprofil, som et tegn på en excentrisk personlighed frem for noget, som er mere symptomatisk på direktørens forretningspraksis.

Den slags spin kan han også få godt brug for. Martin Shkreli er nemlig fortsat særdeles aktiv på de sociale medier, hvor han giver investeringsråd på youtube og tager imod spørgsmål fra beundrere og/eller iværksættere.

  Kontroversiel farmachef forhindrer Turing-kup

  Farmabranchen mest hadede mand varmer op til bedragerisag

  FDA vil slå ned på selskaber, der "spiller" med systemet