MedWatch

Storbank: Novos pipelinehåb er kommercielt overvurderet

Salgsforventningerne til det helt store håb i Novo Nordisk pipeline, den ugentlig GLP-1-analog semaglutid, er ifølge J.P. Morgan alt for høje. Det skriver Børsen.

Den amerikanske storbank J.P. Morgan har ikke helt så stor fidus til Novo Nordisks eksperimentelle lægemiddel semaglutid, som ellers er blevet udråbt til juvelen i selskabets kliniske pipeline og det helt store væksthåb for fremtiden.

Det skriver Børsen.

Det generelle marked forventer, at Novo Nordisks ugentlige GLP-1-analog, der skal modvirke presset fra Eli Lillys Trulicity, kan runde et salg på 10 mia. kr. i 2020, som vil stige til 20 mia. kr. i 2022. Men ifølge avisen peger J.P. Morgan på, at salget kun vil blive halvt så stort det år.

"Vi vurderer, at ultimativt vil Sustain 7-forsøgsresultaterne være positive, og give Novo mulighed for at stabilisere sin markedsandel i GLP1-segmentet. På langt sigt mener vi dog, at konsensusforventningerne til GLP1 er for høje," skriver Richard Vosser, medicinalanalytiker i J.P. Morgan, ifølge Børsen.

Banken vurderer, at Novo Nordisks samlede salg af GLP-1-midler vil lande på 31,6 mia. kr. i 2020, mens konsensus lyder på 33,75 mia. kr. I 2022 forventer J.P. Morgen, at der er steget til 39 mia. kr., hvor den gennemsnitlige vurdering er 43,7 mia. kr.

Storbankens lunkne forventninger bunder i en tro på, at de amerikanske betalere også vil presse priserne på GLP-1-midler ned, som det er sket på insulinområdet.

Novo-direktør: ”Det er data, som verden ikke rigtig har set før”

Nordea regner med kæmpe salg af Novos guldæg

Analytiker: Særdeles stærke fedmedata fra Novo Nordisk

De første studieresultater: Overvægtige taber sig med Novo Nordisks fedmehåb

Novo-chef: Mistro til Novos vækst er misforstået

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier