Den amerikanske storbank J.P. Morgan har ikke helt så stor fidus til Novo Nordisks eksperimentelle lægemiddel semaglutid, som ellers er blevet udråbt til juvelen i selskabets kliniske pipeline og det helt store væksthåb for fremtiden.

Det skriver Børsen.

Det generelle marked forventer, at Novo Nordisks ugentlige GLP-1-analog, der skal modvirke presset fra Eli Lillys Trulicity, kan runde et salg på 10 mia. kr. i 2020, som vil stige til 20 mia. kr. i 2022. Men ifølge avisen peger J.P. Morgan på, at salget kun vil blive halvt så stort det år.

"Vi vurderer, at ultimativt vil Sustain 7-forsøgsresultaterne være positive, og give Novo mulighed for at stabilisere sin markedsandel i GLP1-segmentet. På langt sigt mener vi dog, at konsensusforventningerne til GLP1 er for høje," skriver Richard Vosser, medicinalanalytiker i J.P. Morgan, ifølge Børsen.

Banken vurderer, at Novo Nordisks samlede salg af GLP-1-midler vil lande på 31,6 mia. kr. i 2020, mens konsensus lyder på 33,75 mia. kr. I 2022 forventer J.P. Morgen, at der er steget til 39 mia. kr., hvor den gennemsnitlige vurdering er 43,7 mia. kr.

Storbankens lunkne forventninger bunder i en tro på, at de amerikanske betalere også vil presse priserne på GLP-1-midler ned, som det er sket på insulinområdet.

  Novo-direktør: ”Det er data, som verden ikke rigtig har set før”  

  Nordea regner med kæmpe salg af Novos guldæg  

  Analytiker: Særdeles stærke fedmedata fra Novo Nordisk  

  De første studieresultater: Overvægtige taber sig med Novo Nordisks fedmehåb  

  Novo-chef: Mistro til Novos vækst er misforstået