MedWatch

Shire samler F&U i biotekindustriens højborg

Den irske medicinalkoncern Shire og dets danske topchef Flemming Ørnskov har planer om at samle 3000 F&U-medarbejdere i to byer i Massachusetts – det vigtigste knudepunkt for den globale biotekindustri.

Den irske medicinalkoncern Shire Pharmaceuticals vil opruste og samle sine kræfter inden for forskning og udvikling i den amerikanske delstat Massachusetts, som er hjemsted til en lang række biotekvirksomheder og underafdelinger af store medicinalselskaber.

Det skriver det lokale medie Boston Globe.

Ifølge avisen vil Shire, som allerede er den næststørste arbejdsgiver for biotekindustrien i delstaten efter Sanofi Genzyme, samle sine mere end 3000 medarbejdere inden for forskning og udvikling ved to centre i byerne Cambridge og Lexington. På nuværende tidspunkt er de spredt rundt på en række faciliteter i Massachusetts.

Konsolideringen skal ske trinvist i løbet af de kommende fire år. Og herudover vil Shire flytte 100 forskerstillinger fra Østrig til Cambridge, ligesom man vil flytte sit amerikanske hovedkvarter fra Lexington til Cambridge i 2021.

”Shire har på nuværende tidspunkt en lidt fragmenteret struktur i Massachusetts. Et af problemerne, vi har nu, er, at alle er spredt ud på mange forskellige placeringer. Vi ønsker at konsolidere,” siger Shires danske topchef, Flemming Ørnskov, til Boston Globe.

Shires direktør for forskning og udvikling, Phil Vickers, annoncerede for nylig, at han forlader medicinalselskabet, og ifølge avisen vil Flemming Ørnskov selv tage ansvaret for selskabets F&U-arbejde på midlertidig basis, mens man planlægger den omfattende omrokering i Massachusetts.

Her er biotekfirmaerne, der boomer i Boston

Baxalta åbner globalt innovationscenter

Baxalta-opkøb slår igennem hos Shire

Den rædsomt utålmodige dansker, som har brugt mere end 325 mia kr

Shire henter tidligere Genentech-topchef

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier