MedWatch

Merck intensiverer kræftsamarbejde

Tyske Merck har skruet op for blusset under sin kræftaftale med Cancer Research Technology, og sparker nu gang i et omfattende udviklingsprogram.

Sammen med Cancer Research Technology (CRT) skal tyske Merck nu til at udvikle nye kræftmidler. De to selskaber har indgået en alliance om at fokusere på den såkaldte Hippo pathway, efter de har brugt et år på at validere metoden.

Det skriver FierceBiotech.

Nu hvor valideringsarbejdet er overstået, skal de til at identificere molekyler til det prækliniske arbejde. CRT og Mercks interesse i området skyldes, at hippo pathway’en formodentlig spiller en rolle i udviklingen af kræft, da den er med til at kontrollere størrelsen på organerne. Flere forskningsstudier linker problemer i hippo pathway’en til udviklingen af kræft, særligt via metastase.

Så hvis det lykkes, kan Merck og CRT tilbyde behandlinger, som kan forbedre udfaldet for patienter, der har tumorer, som har tilbøjelighed for at sprede sig.

CRT står til at modtage bade milepælsbetalinger og royalties, hvis programmet fortsætter igennem den kliniske udvikling og det ender ud med at et kommercielt produkt. Det fremgår dog ikke hvor meget.

Merck opretter nyt immunonkologi-selskab

Merck vinder sit første CRISPR-patent

Merck løber alle tre forretningsben godt i gang

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier