Tidligere i år gik det tyske medicinalselskab Stada Arzneimittel, der primært gør sig i salg af generisk medicin, med til at lade sig opkøbe af kapitalfondene Bain Capital og Cinven.

Handelen krævede dog en godkendelse fra aktionærerne i det tyske selskab, og den har selskaberne ikke formået at få, skriver Reuters.

Aktionærer, som repræsenterede minimum 67,5 pct. af stemmerne skulle sige god for købstilbuddet for, at det kunne træde i kraft. Men ved en afstemning i denne uge sikrede man sig kun 65,52 af stemmerne.

Bain Capital og Cinven havde ellers tilbudt at købe Stada for en samlet pris på hele 5,3 mia. euro, eller næsten 35 mia. kr., hvilket var 49 pct. højere end det tilbud, selskabet havde fået fra to andre investeringsfonde Advent og Permira.

Ifølge Reuters planlægger Bain Capital og Cinven at komme med et nyt tilbud. Det er ikke planen at hæve prisen, men derimod at sænke barren for, hvor mange aktionærer, der skal acceptere tilbuddet. Unavngivne kilder siger dog til nyhedsbureauet, at de to kapitalfonde først vil have bindende tilsagn fra investorerne, om at de vil gå med til handlen.

Ingen af de involverede selskaber har ønsket at kommentere på Reuters’ oplysninger om, at et nyt købstilbud skulle være på vej.

  Tysk medicinalvirksomhed løftes efter købstilbud  

  Tysk medicinalselskab får tocifret milliardbud  

  Medie: Kapitalfonde kæmper om tysk kopiproducent  

  Tysk medicinalselskab afviser opkøbssnak