MedWatch

Vækstfonden bad Seed Capital droppe omstridt ordning

Investorer fortalte Vækstfonden, at Seed Capital trak muligheden for at bruge både statslige- og private midler "urimeligt op" i deres investeringsaftalter.

Seed Capitals største investor, Væsktfonden, bad i marts - efter et stigende antal klager fra investorer - om, at Seed trak en option tilbage, som har mødt kritik den senere tid.

Det skriver Børsen.

"Vi hører fra iværksætterne, at Seed Capital trækker den her mulighed for at komme med både statslige og private penge meget hårdt og urimeligt op i deres investeringsaftaler med optioner," siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, til Børsen.

Han forklarer, at fonden derfor "meget tydeligt" anbefalede Seed Capital at trække produktet af hylden "fuldstændig og hurtigt."

Børsen har den senere tid oprullet, hvordan Seed Capital ved hjælp af statslige penge har skaffet sig ejerandele i opstartsvirksomheder. Det er sket ved at have en toårig købsoption som modkrav til at gå ind i nystartede virksomheder. Kritikken går på, at Seed Capital kun har skudt 10 pct. af den samlede pose penge ind i en startup, mens resten er kommet fra den statslige Pre-Seed Innovation.

På den måde har staten stået med størstedelen af tabet, hvis virksomheden ikke blev succesfuld, mens Seed Capital til gengæld har kunnet høste en gevinst efter to år ved at udnytte sin købsoption og købe en større ejerandel i de succesfulde virksomheder til den samme pris pr. aktie, som fonden betalte for sin oprindelige investering.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Seed-option skræmmer investorer væk

Iværksættere revser Seed Capital for investeringsfinte

Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier