Seed Capitals største investor, Væsktfonden, bad i marts - efter et stigende antal klager fra investorer - om, at Seed trak en option tilbage, som har mødt kritik den senere tid.

Det skriver Børsen.

"Vi hører fra iværksætterne, at Seed Capital trækker den her mulighed for at komme med både statslige og private penge meget hårdt og urimeligt op i deres investeringsaftaler med optioner," siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, til Børsen.

Han forklarer, at fonden derfor "meget tydeligt" anbefalede Seed Capital at trække produktet af hylden "fuldstændig og hurtigt."

Børsen har den senere tid oprullet, hvordan Seed Capital ved hjælp af statslige penge har skaffet sig ejerandele i opstartsvirksomheder. Det er sket ved at have en toårig købsoption som modkrav til at gå ind i nystartede virksomheder. Kritikken går på, at Seed Capital kun har skudt 10 pct. af den samlede pose penge ind i en startup, mens resten er kommet fra den statslige Pre-Seed Innovation.

På den måde har staten stået med størstedelen af tabet, hvis virksomheden ikke blev succesfuld, mens Seed Capital til gengæld har kunnet høste en gevinst efter to år ved at udnytte sin købsoption og købe en større ejerandel i de succesfulde virksomheder til den samme pris pr. aktie, som fonden betalte for sin oprindelige investering.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

  Seed-option skræmmer investorer væk

  Iværksættere revser Seed Capital for investeringsfinte

  Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle