MedWatch

Seed-option skræmmer investorer væk

Det er gift for iværksætterne, at Seed Capital indtil for nylig anvendte en særlig option i deres selskaber, som gav dem virksomhedsandele til lavere pris. Det siger dansk partner i amerikansk venturefond.

Seed Capital er i de sidste par dage kommet i lidt af et stormvejr på grund af en særlig to-årig optionsmulighed, som giver fonden mulighed for at investere i opstartsselskaberne til en pris, der er væsentlig lavere end markedsværdien. Optionen er nu droppet, men gælder stadig to år ud i fremtiden for visse af seed-selskaberne.

Ifølge Lars Jensen, der er partner i venturefonden Scale Capital, kan optionen også betyde, at andre investorer går i en stor bue uden om seed-virksomhederne. Scale Capital er en privat venturefond, der primært fokuserer på danske selskaber med amerikanske ambitioner. Lars Jensen og hans partner undgår så vidt muligt at investere i seed selskaber, men den ene gang, man har gjort det, har det været med et krav om de samme vilkår som Seed Capital sidder med.

Det skriver Børsen.

"Der må jeg jo sige, at det er gift for iværksætteren, der dermed bliver udvandet, ja, faktisk udnyttet. Og det hindrer også adgang fra seriøse investorer. Der er ingen fra Silicon Valley, der vil gå ind i det i et selskab med sådanne optioner og vilkår fra tidlige investorer," lyder det fra Lars Jensen.

Ulla Brockenhuus-Schack, Seed Capitals ledende partner, forklarer, at man stoppede med optionen i Seed Capital, fordi iværksætterne klagede – særligt når der var brug for yderligere kapitalrejsning. Hun pointerer desuden, at det frit for selskaberne at vælge andre investorer, men at man også har samarbejde med flere iværksættere, som er tilfredse med fondens setup.

Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle

Iværksættere revser Seed Capital for investeringsfinte

Seed Capital scorer optioner hos iværksættere for statens penge

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier