En af Bristol-Myers Squibbs (BMS) produktionsfabrikker er nu røget på sydkoreanske hænder. Det meddeler BMS i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om fabrikken i Sword i Irland, som nu er solgt til SK Biotek, der er baseret i Seoul i Sydkorea.

Fabrikken producerer aktive småmolekyle ingredienser til blandt andet BMS' og Pfizers blockbuster Eliquis, og det vil man fortsætte med også efetr SK Biotek har overtaget fabrikken.

SK Biotek bliver med handlen det første koreanske selskab, der investerer i farmaceutisk produktion i Irland, og forventningen er, at man vil spæde til med yderligere investeringer i forskning og udvikling, markedsføring og flere produktionsfaciliteter.

"Vi har valgt at investere i Irland på grund af det indbydende erhvervsklima og den meget talentfulde arbejdsstyrke, og vi ser frem til udvide vores tilstedeværelse i Sword i de kommende år," lyder det fra Junku Park, adm. direktør for SK Biotek.

"Dagens aftale er et vigtigt skridt i  den løbende udvikling af vores produktionsnetværk til at støtte selskabets innovative portefølje," lyder det endvidere fra Lou Schmukler, direktør for global produktudvikling og levering hos BMS.

SK Biotek og BMS forventer, at handlen er gennemført i fjerde kvartal af 2017.

  BMS skriver under på to immunterapi-aftaler

  BMS vil have Opdivo godkendt mod leverkræft

  Ny forskningschef fremlægger BMS’ comeback-strategi