Det kunne se ud til at den danske life science-industri er blevet mere magtfuld end tidligere. I hvert fald er der kommet en god håndfuld nye navne fra sektoren med på top-100 i Berlingskes Magtanalyse 2017, som blev offentliggjort søndag.

Novo Nordisks nye topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, kommer ind på en samlet 20. plads på magtlisten, mens bestyrelsesformand Göran Ando følger på en 35. plads og forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen, som også er formand for bestyrelsen på Københavns Universitet, er at finde som nummer 42 på listen.

Ingen af de tre herrer var blandt de 100 mest magtfulde personer i Danmark i 2016, ifølge Berlingske.

Herudover er den nu tidligere Novo Nordisk-topchef, Lars Rebien Sørensen den 39. mest magtfulde person i riget. Han er blandt andet med i bestyrelsen i Novo A/S og Novo Nordisk Fonden, men afgangen fra Novo-familiens medicinalselskab har betydet, at han er gået markant tilbage fra en placering som nummer 8 i 2016.

Den tidligere Novo Nordisk-mand og nuværende Lundbeck-topchef Kåre Schultz er også ny på listen, hvor han kommer ind som nummer 73.

Desuden er der genvalg til blandt andre William Demants næstformand og tidligere adm. direktør, Niels Jacobsen, Coloplast-topchef Lars Rasmussen og Coloplast-formand Michael Pram Rasmussen.

Sidstnævnte er dog gået fra en 17. plads i 2016 til i år at være rosinen i pølseenden på top-100. Det skyldes, at han tidligere i år trådte tilbage som bestyrelsesformand for A.P. Møller – Mærsk efter omtrent 18 år.

Endelig er formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, som gennem sit virke her har tæt berøring med life science- og sundhedsindustrien i Danmark, at finde som nummer 29 på magtlisten.

 

  Life science-profiler optaget på liste over prominente danskere  

  Patientforening er Danmarks mest magtfulde ngo  

  Medie: Lars Rebien er Danmarks mest magtfulde erhvervschef  

  Sundhedsminister ikke blandt de mest magtfulde  

  Lars Rebien rykker frem på magtliste  

  Her er de mest magtfulde i sundhedsindustrien