MedWatch

Bortvist Dandrit-chef tilbage i folden

To måneder efter Dandrits topchef blev fyret, har den nye hovedaktionær, Pandora-milliardæren René Sindlev, hevet ham tilbage igen trods tidligere meget lidt flatterende bemærkninger om hans evner.

Eric Leire har været en noget usædvanlig proces igennem de sidste par måneder. Først blev han fyret fra sin post som adm. direktør fra det stormombruste biotekselskab Dandrit. Den fyring inkluderede også et millionkrav fra bestyrelsen. I de to måneder der er gået siden, har selskabet i midlertidig fået en ny hovedaktionær, og han har sat gang i en oprydning i selskabet, og det inkluderer at få Eric Leire tilbage til folden.

Det skriver Børsen.

Beslutningen er noget overraskende, specielt fordi René Sindlev har udtalt sig meget lidt flatterende om Eric Leires evner. Tidligere lød det, at han "intet mindre har bevist, at han er fuldkommen indkompetent". Efter han er gået fra mindretals- til hovedaktionær har piben dog fået en anden lyd.

"Efter at have mødt Eric (Leire, red.) og haft indgående samtaler med ham, så måtte jeg bare konstatere, at det ikke var der, problemet til de manglende resultater lå," siger René Sindlev.

Selskabet arbejder på en vaccine mod tarmkræft, men har haft problemer med at skaffe de nødvendige resultater og har også stået i kapitalrejsningsproblemer. Efter René Sindlev er blevet hovedaktionær, udgør han også bestyrelsen sammen med Torben Bjørn Christensen fra det tidligere bestyrelseshold, der også har sagt god for at Eric Leire kommer tilbage på topposten i Dandrit. Det er på trods af, at han sammen med N.E Nielsen og Aldo Pedersen var med til at fyre Eric Leire for illoyal adfærd for to måneder siden.

Pandora-milliardær skyder millioner i Dandrit

Bortvist Dandrit-direktør får ny bestyrelsespost

Milliardærklubben bliver smidt ud af Dandrit

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier