MedWatch

AstraZeneca dropper fedtleverkandidat

Britisk-svenske AstraZeneca har valgt at give rettighederne tilbage på en fedtleverkandidat. Det er anden gang på under et år, at AstraZeneca dropper udviklingen af et lægemiddel mod det populære område.

Det hotte terapeutiske område NASH (Non Alcoholic Fatty Liver) - også kaldet fedtlever - har fået en konkurrent mindre.

Britisk-svenske AstraZeneca (AZ) har nemlig valgt at droppe den videre udvikling af AZD4076 (RG-125), skriver FierceBiotech.

AZ erhvervede fedtleverkandidaten for to år siden af biotekselskabet Regulus Therapeutics, der nu har fået rettighederne tilbage. I aftalen modtog Regulus 2,5 mio. dollars.

Det er anden gang på under et år, at AZ dropper en kandidat mod fedtlever. Sidste år i juli stoppede selskabet et senfasestudie med et af dets egne diabetesmidler mod fedtlever.

Flere selskaber fejler på potentielt milliardmarked

For Regulus er det afbrudte samarbejde med AztraZeneca kun én dårlig nyhed i en række af flere andre.

Biotekselskabet har stoppet udviklingen af det hepatitis C-kandidat RG-101 samt en anden leverkandidat. Samtidig er det kun lidt over en måned siden, at den tidligere adm. direktør Paul Grint smuttede fra selskabet, mens selskabet også måtte igennem en gennemgribende omstrukturering, hvor en tredjedel af arbejdsstyrken blev skåret fra.

Ny hepatitis-aktør på banen

Medicinrigmand scorer stor aftale med Eli Lilly

Novo med i trecifret millioninvestering i nyt fedtleverselskab

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier