MedWatch

Novos diabeteskombo overgår standard insulinterapi

Kombinationspræparatet Xultophy fra Novo Nordisk har givet større vægttab og markant færre farlige tilfælde af for lavt blodsukker end en langtidsvirkende og en hurtigvirkende insulin, der ses som standarden på området. Reduktionen i langtidsblodsukker var på samme niveau for begge behandlinger.

Kombinationspræparatet Xultophy fra den danske medicinalkoncern Novo Nordisk har overgået den mest udbredte form for insulinbehandling af diabetikere i et klinisk studie.

Det skriver selskabets amerikanske afdeling i en pressemeddelelse.

Resultaterne fra det kliniske fase 3b-studie Dual VII blev præsenteret i weekenden på ADA-kongressen, og hovedkonklusionen er, at Xultophy sikrer større vægttab og markant færre tilfælde af svær hypoglykæmi end behandling med Sanofis basalinsulin Lantus og danskernes egen måltidsinsulin Novolog/Novorapid.

Xultophy er et produkt, som parrer Novos nyeste langtidsvirkende insulin Tresiba med selskabets GLP-1-analog Victoza.

Dataene fra Dual VII-studiet viste, at patienter med type 2-diabetes, som blev behandlet med Xultophy, oplevede en reduktion på 89 pct. i alvorlige tilfælde af såkaldt hypoglykæmi; et markant fald i blodsukker, der er en velkendt og farlig komplikation for diabetikere.

Samtidig nedbragte kombinationsmidlet natlige tilfælde af hypoglykæmi med 92 pct.

Ydermere førte behandling med Xultophy til et gennemsnitligt vægttab for patienterne på 0,93 kg., mens patienter, som tog Lantus og Novolog, i gennemsnit tog 2,64 kg. på i løbet af studiet.

Når det kommer til den generelle blodsukkerkontrol, var der dog ingen forskel mellem de to behandlinger.

66 pct. af patienterne i Xultophy-gruppen nåede ned under Diabetesforeningens mål om et langtidsblodsukker, HbA1C, på maksimalt 7 pct. Andelen var 67 pct. på ren insulinbehandling. 49,6 pct. på Xultophy røg helt ned under 6,5 pct. i HbA1C, mens andelen var 44,6 pct. i kontrolgruppen.

Novo Nordisk påpeger også, at patienter, som blev behandlet med Xultophy krævede en lavere daglig dosis insulin, end det var tilfældet i kontrolgruppen, nemlig 40 enheder i gennemsnit mod 84 enheder i kontrolgruppen.

Data fra rivalen

Sanofi har ligesom sin danske rival lanceret et nyt produkt, som parrer et GLP-1-middel med en basalinsulin. Det drejer sig om netop Lantus og midlet Lyxumia/Adlyxin, som er udviklet af det danske biotekselskab Zealand Pharma.

Franskmændene har netop præsenteret data fra et studie med midlet, der går under navnet Soliqua i USA og Suliqua i EU, på ADA-kongressen. Dataene kommer fra fase 3-studiet Lixilan-L, som har været en del af grundlaget for godkendelsen af produktet

I en delanalyse af data fra det studie, hvor man havde inddelt patienterne efter deres HbA1C-niveauer ved begyndelsen af studiet, nåede alle tre undergrupper efter 30 ugers behandling et gennemsnitligt langtidsblodsukker under 7 pct.

Patienterne brugte mellem 15-40 enheder insulin dagligt, og langtidsblodsukkeret i de tre undergrupper blev reduceret med mellem 1,09 og 2,41 pct. ved et skifte til Sanofis kombinationsmiddel fra standard insulinbehandling.

Zealand-partner præsenterer positive data med Suliqua

Novo lancerer Xultophy i USA

Novo prissætter Xultophy over konkurrenten i USA

Sanofi sender nyt diabetesmiddel på hylderne i USA

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier