Data viser, at diabetikere, der ikke opnår tilstrækkelig blodsukkerkontrol med langtidsvirkende insulin, kan nå Diabetesforeningens mål om et langtidsblodsukker, HbA1C, under 7 pct. ved at skifte til Suliqua, der kombinerer Sanofis langtidsvirkende insulin Lantus med GLP-1-midlet Adlyxin opfundet af Zealand Pharma.

ADA 2017

Den 77. videnskabelige kongres i det amerikanske diabetesselskab American Diabetes Association afholdes i San Diego, Californien 7.-13. juni. Her præsenterer en række af de største aktører på diabetesområdet data fra studier med sine lægemidler.

Data kommer fra en efterfølgende delanalyse af patientgrupper Lixilan-L-studiet, der blandt andet lå til grund for markedsføringstilladelsen til Suliqua, der uden for EU markedsføres som Soliqua.

Patienterne blev inddelt i grupper alt efter, hvilket langtidsblodsukker de gik ind i studiet med, og alle tre undergrupper nåede efter 30 ugers behandling et gennemsnitligt langtidsblodsukker under 7 pct., oplyser Sanofi.

Type 2-diabetikerne brugte mellem 15-40 enheder insulin dagligt, og langtidsblodsukkeret i de tre undergrupper blev reduceret med mellem 1,09 og 2,41 pct. ved et skifte til Suliqua, oplyser Sanofi.