To af de tunge drenge i medicinalklassen er nu gået sammen for at udvikle en behandling mod tarmkræft. Det meddeler Novartis og Bristol-Myers Squibb (BMS) onsdag.

Aftalen omhandler klinisk forskning med Novartis' Mekinist (trametinib) i kombination med BMS' cancerblockbuster Opdivo (nivolumab) og Opdivo + Yervoy (ipilimumab) til behandling af metastatisk kolorektal kræft.

BMS vil stå for de indledende studier, der forventes at kunne fastlægge en anbefalet dosis og en forventet foreløbig antitumor-aktivitet. Dernæst vil begge selskaber sammen evaluere resultaterne for at bestemme den optimale tilgang og potentielle kliniske udvikling af kombinationerne.

"Sammen med vores igangværende interne immunonkologi-indsats er udvidelsen af vores samarbejde med Bristol-Myers Squibb en videreudvikling af vores kollektive mål for at fremme forskning og støtte patienter i nød," lyder det fra Vas Narasimhan, medicinsk direktør hos Novartis.

"Vi fortsætter med at udforske nye kombinationer af behandlinger, der har potentialet til at udvide de terapeutiske fordele ved immunterapi hos patienter, der har vanskeligt ved at få behandlet kræft eller ikke responderer, og vi ser frem til at undersøge Novartis' MEK-hæmmer med vores immunterapier," siger Fouad Namouni, ansvarlig for onkologisk udvikling hos BMS.

  Novartis lukker rygter om kæmpeopkøb  

  Exiqon-køber indgår kræftsamarbejde med BMS

  BMS skriver under på to immunterapi-aftaler