Veloxis Pharmaceuticals to nye partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske marked sender biotekaktien på vinderkurs tirsdag morgen.

Veloxis ligger efter fem minutters handel 8 pct. højere i 1,22 kr. og topper listen over tirsdagens foreløbigt største stigninger på børsen i København.

I Canada overtager medicinalselskabet Paladin Labs rettighederne til Veloxis ' lægemiddel Envarsus XR, der bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplanterede.

I Kina og Taiwan er det italienske Chiesi Farmaceutici, der i forvejen står for markedsføringen i Europa, der skal stå for arbejdet med udbredelsen af Envarsus.

Det fremgår af et par meddelelser dateret henholdsvis den 5. juni - 2. pinsedag - samt den 6. juni.

Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger, og Veloxis skal desuden levere lægemidlet til en aftalt pris. Aftalen med Chiesi giver en forudbetaling på 6 mio. dollar (39,6 mio. kr.), mens aftalen med Paladin ikke uddybes. Begge aftaler løber i 15 år.

Paladin Labs, der er ejet af det irske medicinalselskab Endo Ventures, og Chiesi får begge til opgave at opnå markedsføringstilladelse og at kommercialisere og distribuere Envarsus XR i de respektive lande.

  Veloxis går ind i Kina og Canada

  Veloxis-partner overhaler GSK med KOL-kombo

  Veloxis taber fortsat penge