MedWatch

Novo-middel trækker ned i amerikansk fedmemarked

Det amerikanske marked for salg af lægemidler mod fedme gik tilbage i den forgangne uge. Det skyldes særligt en markant nedgang for Novo Nordisks Saxenda.

Det går overordnet set ganske glimrende for Novo Nordisks fedmemiddel Saxenda på det amerikanske marked.

I første kvartal af 2017 steg salget således med 122 pct. til 539 mio. kr. Men i løbet af denne uge har der været knap så godt gang i receptudskrivninger på midlet, og det trækker det generelle fedmemarked i USA ned.

Salget af Saxenda endte i ugen frem til fredag 12. maj på 7,66 mio. dollars mod 7,89 mio. dollars ugen inden. Det svarer til en nedgang på 2,96. Det viser tal fra Symphony Health ifølge Bloomberg.

Det er den overvejende grund til at det samlede detailsalg af patenterede lægemidler mod fedme dykkede med 0,58 pct. til 15,1 mio. dollars.

Salget af produkterne Belviq og Qsymia faldt med henholdsvis 1,53 og 2 pct. sidste uge, mens den nærmeste udfordrer til Saxenda, Contrave, solgte for 4,27 pct. mere.

Fruergaard om fedmemarked: ”Jeg ser ikke mange konkurrenter”

Novo Nordisk melder om gode data på fedmemiddel

Novo får finpudset indlægssedlen for fedmemedicin i USA

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier