I USA har en gruppe forskere sat nyt skred i forskningen i bekæmpelsen af den frygtede myggebårne Zika-virus.

Det skriver FierceBiotech.

Forskerne har lavet studier på forskningsinstituttet Sanford Burnham Presby i Californien, og her har de identificeret en lægemiddelkandidat der stopper Zika-infektionen ved at blokere virussens protease-funktion. Proteaser nedbryder proteiner, men er desværre også en vigtig del af spredningen af vira i kroppen. Derfor er der en række antiretrovirale midler mod Hepatitis C og HIV, som retter sig mod netop denne funktion.

”Der er desperat brug for flere anti-zika midler, og det faktum af vores kandidat ser ud til at virke in vivo er virkelig lovende, så vi har planer om at brug det som et start punkt for at lave et endnu mere potent og effektivt middel,” lyder det fra studieleder Alex Terskikh

Kandidaten har været én blandt større gruppe, som blev testet mod sygdommen. De blev herefter indsnævret til tre. Den nuværende kandidat formåede at holde Zika-infektionen nede i både menneskelige hjerneceller og i blodet hos inficerede muse.

Fokus har indtil nu mest været på vacciner mod sygdommen, men Alex Terskikh mener at der også er brug for lægemidler til at bekæmpe virussen hos dem, som ikke er blevet vaccineret.

  Østrigere går videre med Zika-vaccine

  Amerikanske forskere går i fase to med Zikavaccine

  Studie: Zika-virus kan også medføre hjerteproblemer