MedWatch

Medie: Parallelimportør jagter vækst og medejerskab i USA

Den danske parallelimportør af medicin Abacus Medicine vil skabe en milliardforretning i USA med et nyt kosttilskudskoncept. Der skal nye ejere eller en partner ind i selskabet og en børsnotering er også en mulighed – men ikke i Danmark.

Flemming Wagner, der er stifter, ejer og adm. direktør af parallelimportøren Abacus Medicine, har store forventninger til et nyt kosttilskudskoncept, som skal udrulles i USA.

Det siger han til Børsen.

Konceptet kaldet Daydose er udviklet af direkørens far, John Wagner, og det blev allerede lanceret sidste år. Men nu skal det enorme amerikanske marked erobres. Og den ambition skal opfyldes med hjælp fra en partner eller medejer, siger direktøren, som allerede har hyret Carnegie til at hjælpe sig på det område.

"En børsnotering er ikke afgørende for os, men kan være afgørende for den partner, vi får ind, og så kan vi godt se os på en børs i løbet af et par år. Vi er i tvivl om hvilken, men ret sikre på, at det ikke skal være den danske børs," siger Flemming Wagner til avisen.

I 2016 hævede Abacus Medicine sit salg, som primært dækker over parallelimport af medicin, med 58 pct. til 1,3 mia. kr. Ifølge Børsen kan et eventuelt salg af det danske selskab løbe op i en værdi på 150-200 mio. kr., hvilket svarer til 3-5 gange driftsindtjeningen i 2016.

"Vi har svært ved at se, at vi ikke når milliarden i år"

Parallelimportør dropper dansk marked

Amgros har fundet ny leverandør efter Europharma-sag

Parallelimportør i væksthumør

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier