MedWatch

Pfizer og Astellas dropper brystkræftmiddel

De to medicinalselskaber Pfizer og Astellas har stoppet udviklingen af det fælles kræftmiddel Xtandi mod brystkræft.

Gemt væk i meddelelser om ASCO (stor amerikansk onkologi kongres, red.) meddeler samarbejdspartnerne Pfizer og Astellas, at man har droppet udviklingen af kræftmidlet Xtandi (enzalutamide) mod brystkræft.

Det er blandt andet det planlagte fase 3-studie Endear, hvor man ville teste Xtandi i kombination med paclitaxel kemoterapi eller som monoterapi og sammenlignet med placebo og kemoterapi, der nu har fået kniven. Det var meningen, at man skulle teste Xtandi hos patienter med fremskreden triple negativ brystkræft. I følge Kræftens Bekæmpelse har cirka 15 pct. af alle brystkræftpatienter triple negativ brystkræft. Man har ikke nået at rekruttere patienter til studiet, fremgår det endvidere af meddelelsen.

Udover at droppe det planlagte fase 3-studie har parterne også besluttet på baggrund af Xtandi-data i fase 2, at droppe yderligere udvikling af Xtandi mod brystkræft for nu.

Kræftmidlet er godkendt af FDA til behandling af prostatakræft.

Pfizer og Astellas’ prostatakræftmiddel får udvidet godkendelse

Pfizer går tilbage i første kvartal

FDA godkender nyt middel mod æggestokkræft

Astellas rammes af prispres og stærk yen

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier