MedWatch

Patentdom kan bringe kopikonkurrence nærmere for Humira

Verdens bedst sælgende lægemiddel kan muligvis se frem til konkurrence fra biologiske efterligninger i USA et år tidligere end forventet efter en ny amerikansk patentdom.

En række biologiske lægemidler, særligt på det antiinflammatoriske område, står over for konkurrence fra de såkaldte biosimilærer.

Et af de midler er gigt- og psoriasisblockbusteren Humira fra amerikanske AbbVie, som med en omsætning på mere end 16 mia. dollars årligt, pt. er verdens bedst sælgende lægemiddel. Og nu er den biologiske kopikonkurrence måske rykket en smule nærmere.

Det skriver Endpoints.

AbbVie gør, hvad man kan for at beskytte sine IP-rettigheder på Humira, men tirsdag i denne uge fik selskabet Coherus Bioscience medhold fra en appeldomstol under det amerikanske patent- og varemærkekontor (USPTO) i en sag relateret til et af AbbVies patenter på originallægemidlet.

Ifølge analytikeren Geoffrey Porges fra Leerink Partners kan sagen åbne op for kopikonkurrence til Humira, fra enten Coherus selv eller tyske Boehringer Ingelheim, allerede i 2019. De fleste analytikere forventer ifølge Endpoints ellers, at biosimilær Humira først bliver en realitet i 2020.

”For at gøre det klart, så er der dog stadig store forhindringer for ethvert selskab, der vil lancere biosimilær Humira allerede i 2019,” skriver Geoffrey Porges dog i en note.

AbbVie har en lang række patenter på sit guldprodukt, og flere af dem strækker sig langt ind i 2030erne.

Humira hamrer videre i 2017

Øget konkurrence på vej for verdens bedst sælgende lægemiddel

Samsung vinder britisk slag om blockbusterkopi

Samsung får godkendt kopi af storsællert i USA

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier