MedWatch

Thomas Senderovitz får prominent EU-job

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er blevet udnævnt til en europæisk toppost. Det skriver Dagens Medicin.

De danske faner er nu fornemt repræsenteret i de europæiske lægemiddelmyndigheders samarbejdsorganisation. Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen, er nemlig blevet udnævnt som medlem af ledelsesgruppen i Heads of Medicines Agencies (HMA). Det skriver Dagens Medicin.

Thomas Senderovitz har selv offentliggjort udnævnelsen til den europæiske toppost på sin Twitter-profil.

HMA er et netværk af ledere fra de nationale lægemiddelmyndigheder (NCA - National Competent Authorities), som har ansvaret for at regulere lægemidler til human og veterinær brug i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). HMA samarbejder med det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og med Europa-Kommissionen om det regulatoriske arbejde.

HMA bliver koordineret og overvåget af ledelsesgruppen, som Thomas Senderovitz nu er en del af. Gruppen består derudover af Klaus Cichutek som formand, Belén Crespo, Jean-Pierre Orand, Peter Borriello, Ian Hudson og Hugo Hurts.

Senderovitz: "Selvom vi ikke får EMA, vinder vi alle sammen alligevel"

Det går fremad med sagsbehandlingen i Lægemiddelstyrelsen

Endnu to lande melder sig i kampen om EMA

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier