MedWatch

Fusion skaber nyt biotekselskab i Boston

To amerikanske biotekselskaber har slået pjalterne sammen i et nyt børsnoteret selskab fokuseret på udvikling af lægemidler baseret på naturlige probiotiske bakterier i kroppen.

Det Boston-baserede biotekselaskab Synlogic fusionerer nu med selskabet Mirna Therapeutics fra Austin, Texas.

Det skriver Boston Business Journal.

Aftalen skaber et nyt børsnoteret selskab under navnet Synlogic, og man har samtidig lukket en serie C-finansieringsrunde og rejst 42 mio. dollars. Dermed har man nu 82 mio. dollars på kistebunden til sit forsknings- og udviklingsarbejde.

Synlogic udvikler lægemidler til behandling af stofskiftesygdomme, inflammationssygdomme og kræft baseret på naturlige probiotiske bakterier, der findes i kroppen. Og det er netop det arbejde, der skal videreføres i den nye selskab.

Man planlægger nu at sætte gang i et fase 1-studie med hovedkandidaten SYNB1020 til behandling af urinstofcyklusforstyrrelser (UCD) og hepatisk encefalopati (HE) i midten af 2017.

Ifølge Boston Business Journal er fusionen mellem Synlogic og Mirna allerede godkendt af begge selskabers bestyrelser, og handlen forventes færdiggjort i løbet af sensommeren eller efteråret.

Chr. Hansen er klar til at udvide medicinsatsning

Ny forskning: Mælkesyrebakterier kan forkorte din forkølelse

Projekt vil revolutionere mælkesyrebakterier

Bakteriestammer fra Riget går globalt

Kuren mod astma og allergi kan være bakterietransplantation

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier