Scott Gottlieb vil som FDA-direktør arbejde for at opfylde Trump-regeringens ambition om besparelser på lægemiddelområdet.

Det fastslog den nyudnævnte direktør i sin første orientering til de ansatte i FDA, skriver branchemediet FierceBiotech.

"Alt for mange forbrugere har ikke råd til den medicin, der er nødvendig for dem," skrev direktøren således i en internt besked, fortæller FierceBiotech.

FDA har ikke direkte mulighed for at påvirke udgifterne til lægemidler, men Scott Gottlieb gentager i beskeden tidligere udmeldinger om, at blandt andet hurtigere godkendelser af generiske lægemidler og biosimilære lægemidler er en måde, hvorpå FDA indirekte kan hjælpe til at sikre amerikanerne lavere medicinpriser.

"Jeg håber at kunne sige meget om dette i løbet af de kommende uger," står der i den interne besked, hvor Scott Gottlieb også varsler er opgør med såkaldte pay-for-delay-aftaler, hvor originalproducenter betaler kopiproducenter for at vente med at lancere deres kopiprodukt.

Ansættelsen af Scott Gottlieb som direktør for FDA blev tidligere på måneden godkendt i det amerikanske senat på trods af, at direktørens tætte forbindelser til medicinalindustrien tidligere er blevet kritiseret.

Scott Gottlieb har blandt andet siddet i bestyrelser for flere små biotekvirksomheder og været rådgiver for GSK.

  Senatet accepterer Trumps FDA-kandidat

  Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

  Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser

  Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef