MedWatch

Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser

I sin første orientering til de ansatte i den amerikanske sundhedsmyndighed FDA gentog den nyudnævnte direktør, at FDA indirekte skal arbejde for at sænke medicinpriserne.

Den nyudnævnte FDA-direktør Scott Gottlieb varsler blandt andet et opgør med såkaldte pay-for-delay-aftaler i et forsøg på at sænke amerikanernes udgifter til medicin.

Scott Gottlieb vil som FDA-direktør arbejde for at opfylde Trump-regeringens ambition om besparelser på lægemiddelområdet.

Det fastslog den nyudnævnte direktør i sin første orientering til de ansatte i FDA, skriver branchemediet FierceBiotech.

"Alt for mange forbrugere har ikke råd til den medicin, der er nødvendig for dem," skrev direktøren således i en internt besked, fortæller FierceBiotech.

FDA har ikke direkte mulighed for at påvirke udgifterne til lægemidler, men Scott Gottlieb gentager i beskeden tidligere udmeldinger om, at blandt andet hurtigere godkendelser af generiske lægemidler og biosimilære lægemidler er en måde, hvorpå FDA indirekte kan hjælpe til at sikre amerikanerne lavere medicinpriser.

"Jeg håber at kunne sige meget om dette i løbet af de kommende uger," står der i den interne besked, hvor Scott Gottlieb også varsler er opgør med såkaldte pay-for-delay-aftaler, hvor originalproducenter betaler kopiproducenter for at vente med at lancere deres kopiprodukt.

Ansættelsen af Scott Gottlieb som direktør for FDA blev tidligere på måneden godkendt i det amerikanske senat på trods af, at direktørens tætte forbindelser til medicinalindustrien tidligere er blevet kritiseret.

Scott Gottlieb har blandt andet siddet i bestyrelser for flere små biotekvirksomheder og været rådgiver for GSK.

Senatet accepterer Trumps FDA-kandidat

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier