MedWatch

Finanshus hæver forventningerne til Lundbeck

Handelsbanken har set gode takter i Lundbecks regnskab, og ser frem mod en FDA afgørelse omkring selskabets skizofrenimiddel Ability Maintena. Derfor hæver banken sit kursmål til aktien

Medicinalselskabet Lundbeck får hævet kursmålet hos Handelsbanken til 324 kr. fra tidligere 304 kr. Anbefalingen fastholdes på "reducer".

Det skriver banken i en kort analyse af medicinalselskabet.

Lundbeck kom med regnskab for en uge siden, hvor selskabet opjusterede forventningerne til hele 2017. Medicinalkoncernen venter nu en omsætning på 16,5-17,3 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 3,6-4,0 mia. kr., mens selskabet tidligere forudså en omsætning på 16,3-17,1 mia. kr. samt et driftsoverskud på 3,4-3,8 mia. kr.

"Vores model indikerede i forbindelse med Lundbecks første kvartalsregnskab, at Lundbeck har overskydende likviditet for 13 mia. kr. I stedet for at lade denne post optræde i balancen, så antager vores nye model, at den overskydende likviditet vil blive anvendt til aktietilbagekøb. Det resulterer i, at vi hæver vores indtjeningsforventninger (EPS) fra 2019 af med 1-1,5 pct., hvilket giver en gennemsnitlig årlig indtjeningsvækst på 10 pct. i perioden 2017-26," skiver Handelsbanken i analysen.

Banken påpeger, at næste interessant begivenhed, som er værd at holde øje, er, når den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, giver svar på, hvorvidt den vil acceptere en udvidelse af indlægssedlen af skizofrenimidlet Abilify Maintena, så den også omfatter en godkendelse af behandling mod bipolar lidelse, som er en kronisk mentalsygdom. Afgørelsen falder 28. juli, skriver Handelsbanken.

"Derudover bør man som investor også holde øje med andet kvartalsregnskabet, som finder sted i august, idet der er en sandsynlighed for, at Lundbeck hæver deres guidance igen. Endelig vil der også blive holdt øje med eventuelt nyt omkring diskussioner med FDA omkring en kognitionsopdatering af antidepressivmidlet Trintellix," skriver banken i analysen.

Lundbeck stiger onsdag morgen med 0,4 pct. til 342,90 kr.

Kåre Schultz: Lundbeck på vej mod rekordår

Lundbeck-topchef slår fast: Vi bliver i Valby

Analytikere: Lundbeck leverer overbevisende regnskab

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier