MedWatch

Biogen vinder retssag om sklerose-dødsfald

Medicinalselskabet Biogen har fået medhold i en retssag, der hævder, at selskabet skjulte den skadevirkning som et dødsfald relateret til brugen af Tecifidera havde på midlet.

Det amerikanske medicinalselskab Biogen er gået sejrrigt ud af en sag omkring dets sklerosemiddel Tecfidera.

Det skriver FierceBiotech.

Sagen har sine rødder tilbage i 2014, hvor en patient døde efter behandling med Tecfidera. Dødsfaldet resulterede i en advarsel fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, og som resultat dalede midlets popularitet væsentligt. Den negative effekt var langt større, end Biogen selv oplyste. Det er i hvert fald hvad sagsøger mener, men den påstand er nu blevet afvist.

Sagsøger havde ellers inddraget ti fortrolige vidner, som siger, at Biogens chefer bevidst havde holdt skadeeffekterne mod Tecfidera skjult.

Men dommer Sandra Lynch mener ikke, at disse anklager og dokumentationen bag ikke lever op til kravene, hvorfor hun gav medhold til Biogen. Hun påpegede ydermere også, at hun ikke anså det som sandsynligt, at man ville få medvind i efterfølgende appelsager.

Tecfidera synes dermed at have fjernet en smule af presset på sig, som man ellers har været igennem den seneste tid – blandt andet fra danske Forward Pharma, som Biogen udbetalte et 1,25 mia. stort forlig til tidligere på året.

Forward Pharma konflikt presser Biogens bundlinje

Forward Pharma i værditab efter ny patentafgørelse

Biogen vinder patentsag over hedgefond-boss

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier