Det er ikke faldet i god jord hos britisk-svenske AstraZeneca (AZ), at den tidligere direktør Luke Miels er blevet hentet over til konkurrenten GlaxoSmithKline (GSK). I følge Bloomberg har AZ nu sagsøgt Luke Miels for, at hans nye ansættelse er i strid med hans ansættelsesvilkår hos AZ.

GSK kunne i midten af januar præsentere Luke Miels som ny koncerndirektør med ansvar for Global Pharmaceuticals i stedet for Abbas Hussain. Sidstnævnte valgte at forlade GSK efter at være blevet fravalgt til topposten i selskabet, der var ledig efter Andrew Witty, tidligere adm. direktør hos GSK.

AZ har i søgsmålet ikke angivet, hvilke specifikke vilkår, der angiveligt er blevet overtrådt.

Luke Miels var hos AZ ansvarlig for den europæiske forretning. Selskabet har i en meddelelse fastslået, at den tidligere direktør er på såkaldt "gardening leave", hvor en medarbejder forlader en stilling i en mellemliggende periode, men stadig er på lønningslisten, for at forhindre at vedkommende kan tage opdateret - og måske følsomme oplysninger - med over i et nyt job hos en eventuel konkurrent.

Allerede sidste måned signalerede GSK over for investorer, at man kunne stå over for en udfordring i forhold til at få Luke Miels med ombord, men man sagde dengang, at man var i dialog med AZ og håbede at nå en løsning hurtigst muligt.

I følge en pressemeddelelse fra GSK i forbindelse med ansættelsen af Luke Miels fremgår det, at han står til at overtage et forretningsområde med en portefølje af lægemidler med et årligt salg på mere end 15 mia. britiske pund samt aktiviteter på over 100 markeder.

  GSK foretager vagtskifte i ledelsen

  AstraZeneca frasælger lægemiddel i milliardhandel

  AstraZenecas ”Leo Pharma-middel” fejler i fase 3-studie i astma