MedWatch

Ny GSK-direktør bliver sagsøgt af tidligere arbejdsplads

En tidligere AstraZeneca-direktør er nu blevet sagsøgt af sin tidligere arbejdsplads efter at have fået nyt arbejde hos konkurrenten GlaxoSmithKline.

Det er ikke faldet i god jord hos britisk-svenske AstraZeneca (AZ), at den tidligere direktør Luke Miels er blevet hentet over til konkurrenten GlaxoSmithKline (GSK). I følge Bloomberg har AZ nu sagsøgt Luke Miels for, at hans nye ansættelse er i strid med hans ansættelsesvilkår hos AZ.

GSK kunne i midten af januar præsentere Luke Miels som ny koncerndirektør med ansvar for Global Pharmaceuticals i stedet for Abbas Hussain. Sidstnævnte valgte at forlade GSK efter at være blevet fravalgt til topposten i selskabet, der var ledig efter Andrew Witty, tidligere adm. direktør hos GSK.

AZ har i søgsmålet ikke angivet, hvilke specifikke vilkår, der angiveligt er blevet overtrådt.

Luke Miels var hos AZ ansvarlig for den europæiske forretning. Selskabet har i en meddelelse fastslået, at den tidligere direktør er på såkaldt "gardening leave", hvor en medarbejder forlader en stilling i en mellemliggende periode, men stadig er på lønningslisten, for at forhindre at vedkommende kan tage opdateret - og måske følsomme oplysninger - med over i et nyt job hos en eventuel konkurrent.

Allerede sidste måned signalerede GSK over for investorer, at man kunne stå over for en udfordring i forhold til at få Luke Miels med ombord, men man sagde dengang, at man var i dialog med AZ og håbede at nå en løsning hurtigst muligt.

I følge en pressemeddelelse fra GSK i forbindelse med ansættelsen af Luke Miels fremgår det, at han står til at overtage et forretningsområde med en portefølje af lægemidler med et årligt salg på mere end 15 mia. britiske pund samt aktiviteter på over 100 markeder.

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

AstraZeneca frasælger lægemiddel i milliardhandel

AstraZenecas ”Leo Pharma-middel” fejler i fase 3-studie i astma

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier