MedWatch

Lægemiddelgiganter håber på bedring i Kina

Flere af de store medicinalselskaber, som er aktive i Kina, spotter en opblødning i godkendelsesprocessen i det folkerige marked, og det giver dem fornyet tro på at markedet kan blive mere attraktivt.

Lægemiddelproducenter som Glaxosmithkline og Merck håber på, at bredere adgang til medicin og en lettere godkendelsesproces vil føre til bedring på det kinesiske marked, hvor myndighederne i stigende grad har held til at presse medicinpriserne ned.

Det skriver Financial Times.

Det kinesiske marked udgør mere end 116 mia. dollar om året, godt 780 mia. kr., og er verdens næststørste af slagsen. Men det er også en udfordring, hvor både Merck og Glaxosmithkline i første kvartal oplevede negativ vækst på henholdsvis 3 og 5 pct.

Selskaberne håber, at udrulningen af offentlig sundhedsforsikring samt en række nye regler, der skal udbrede adgangen til medicin, kan være med til at løfte omsætningen. Samtidig er der mulighed for, at nye lægemidler nemmere kan blive godkendt. Men med den nye sundhedsforsikring har de kinesiske myndigheder i stigende grad også haft held til at presse priserne.

De vestlige lægemiddelproducenter har tidligere kunnet sælge mærkevaremedicin, der var løbet af patent, til højere priser end genetiske kopier, men den prispræmie bliver hurtigt udhulet.

"Tidligere nød visse firmaer godt af særstatus. Hvis du havde lægemidler, der var løbet af patent, havde du mulighed for at manøvrere på priserne. Men det er væk," siger Xu Ming, vicepræsident for Kinas handelskammer for import- og eksportmedicin, til Financial Times og tilføjer, at udenlandske firmaer bør glemme den særstatus, de har nydt godt af.

Kina sætter turbo på regulatorisk forlomme

Kinas rigeste mand smider 70 mia i sundhedsklynge

Sanofi tror på vækst i Kina

Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier