Medicinsk behandling af fedme er en af de helt store vækstmuligheder for den danske medicinalkoncern Novo Nordisk i de kommende år, og hos selskabets ledelse har man da også enorme forventninger til området, som ikke ligefrem er overrendt af konkurrenter endnu.

”Jeg ser enorme muligheder i fedme, og jeg ser ikke mange konkurrenter, der bevæger sig ind på området,” sagde adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen til nyhedsbureauet Reuters under et besøg i London i den forgangne uge.

Størstedelen af Novo Nordisks forretning udgøres fortsat af lægemidler mod diabetes, men selskabet har i de senere år bevæget sig ind på beslægtede områder som behandling af fedme og den mere og mere udbredte fedtleversygdom NASH, som der fortsat ikke findes medicinske behandlinger mod.

Novo fik for nogle år siden godkendt sin GLP-1-analog liraglutid til behandling af fedme under navnet Saxenda. Det middel solgte i første kvartal for 539 mio. kr. – en vækst på 122 pct. i forhold til samme kvartal året før. Liraglutid sælges også i en lavere dosis til behandling af diabetes under navnet Victoza.

Herudover er Novo Nordisk ved at bringe en nyere og mere langtidsvirkende GLP-1-analog kaldet semaglutid frem til markedet. Det middel skal efter planen bruges mod både diabetes, fedme og NASH.

”Svært overvægtige patienter er ikke ret svære at identificere og diagnosticere, og de venter alle sammen på noget, der virker. Jeg mener, at vi har nogle lovende sats,” sagde Lars Fruergaard Jørgensen videre.

Og topchefen slog endnu engang fast, at Novo Nordisk kan være klar til at finde pengepungen frem for at udbygge sin pipeline af nye lægemidler. Det danske selskab har tidligere sagt, at man mest kigger på mindre handler, men Lars Fruergaard Jørgensen forklarede, at man er klar til at øremærke ”et lavt encifret milliardbeløb i dollars” til enkelte opkøb. Det vil altså sige i omvejen af 6,8 mia. kr. eller højere.

  Novo-top åbner for større opkøb i historisk melding  

  Novo får finpudset indlægssedlen for fedmemedicin i USA  

  Novo forsøger sig med stort håb i Japan  

  Novo indleder studie i fedme  

  Novo-dominans: Rival kaster håndklædet i ringen