MedWatch

Novo prissætter Xultophy over konkurrenten i USA

Listeprisen på Novo Nordisks nylancerede kombinationspræparat mod diabetes vil ligge omtrent en femtedel højere end prisen for et lignende produkt fra selskabets franske rival Sanofi.

Den amerikanske listepris på Novo Nordisks nye diabetesmiddel Xultophy ligger noget højere, end den pris konkurrenten Sanofi forlanger for sit tilsvarende diabetesmiddel, Soliqua.

Novo har ifølge pressechef Katrine Rud von Sperling sat en listepris før rabatter til sygekasserne på 24 dollar om dagen. Prisen ligger 20 pct. lavere end prisen på Xultophys to bestanddele, det langtidsvirkende insulin Tresiba og GLP-1-analogen Victoza.

I forhold til Sanofis Soliqua er Xultophy dog omkring 20 pct. dyrere. Soliqua blev ifølge branchemediet Fierce Pharma lanceret i januar til en behandlingspris på 19,90 dollar om dagen.

Medicinalselskaberne yder dog store rabatter - ofte over 50 pct. - til de amerikanske indkøbsforeninger og sygekasser, så hvad den reelle pris på de to midler er, må analytikere vente med at sjusse sig frem til, når de senere kan sammenholde regnskabstal og recepttal. Der er dog næppe tvivl om, at prisen på Xultophy ligger højest.

Forskellige hensyn

I Sydbank mener analytiker Søren Løntoft Hansen dels, at den højere pris er et udslag af, at Xultophy muligvis er et mere attraktivt produkt målt på effekten.

Den væsentligste årsag til prissætningen er dog, at Novo og Sanofi har forskellige hensyn at tage. Novo har en stor og væsentlig forretning at beskytte for især Victoza, men også Tresiba, og en for lav pris ville risikere at kannibalisere de to midler.

Modsat har Sanofi kun lige lanceret sin GLP-1-analog Adlyxin, der er opfundet af danske Zealand Pharma. Midlet og verdens bedst sælgende insulin, Lantus, udgør bestanddelene i Soliqua, og Sanofi har meget at vinde ved at få Lantus-patienter flyttet over på Soliqua. Det skyldes, at Lantus er ramt af kopikonkurrence, så salget er vigende.

"Så man må konstatere, at Novo Nordisk er langt mere låst," siger Søren Løntoft Hansen.

De to prisstrategier ventes umiddelbart at føre til en deling af markedet. Analytikere estimerer et salg af Xultophy på 3330 mio. kr. i 2019, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates op til regnskabet for første kvartal. Samme år ventes Sanofi at rapportere en omsætning af Soliqua på lige over 500 mio. euro, eller omkring 3760 mio. kr.

Novo lancerer Xultophy i USA

Novo-direktører: Både risiko og muligheder er mindre nu

Indkøbskæmper holder Sanofis forspring til Novo i kort snor

Magtfuld amerikansk indkøber stiller sig kritisk over for Novo-lancering

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier