MedWatch

Diabetesgiganternes nye jagtmarker: Følgesygdommene

Rivalerne, som konkurrerer intensivt om at sælge insulin og GLP-1-analoger til diabetikere, satser nu i højere grad på følgesygdommene.

Det er ikke længere nok for de store medicinalkoncerner at bide sig ind på det kæmpestore marked for generelle diabetes-produkter som insulin og GLP-1-analoger.

Nu er følgesygdommene for alvor kommet i fokus hos store selskaber som Sanofi, som ser, at næste skridt er jagten på nye behandlinger inden for blandt andet fedtlever og nyreskader, skriver Finans.

"Vi tror, at de læger, der udskriver lægemidler til diabetespatienter, vil forvente, at behandlingen ikke kun retter sig mod blodsukkerniveauet, men også de tilknyttede sygdomme," siger Philip Just Larsen, som er leder af diabetesforskningsafdelingen i Sanofi, til Finans.

Også Novo Nordisk satser stort på fedtlever.

Sanofis jagt på fedtlever-medicin løfter biotekselskab

Sanofi på partnerjagt i behandling af fedtlever

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier