MedWatch

Pfizer stævnet i kartelsag i USA

En flere-årig mangel på saltvandsopløsninger, som patienter får i drop betyder, at priserne på produkterne er steget markant i USA. Det har nu fået myndighederne til at indlede en undersøgelse af mulig karteldannelse på området.

Det store amerikanske medicinalselskab Pfizer er blevet stævnet af det amerikanske justitsministerium i forbindelse med en undersøgelse af karteldannelse blandt medicinalselskaber, der markedsfører saltopløsninger, som bruges intravenøst.

Det skriver Reuters.

Pfizer har fortalt om stævningen efter ICU Medical Inc, der fornyligt købte Pfizers globale infusionsforretning, og Batxer International Inc. offentliggjorde, at de har fået lignende stævninger.

Undersøgelsen gælder det, der kaldes Hospira Infusion Systems, som ICU Medical købte fra Pfizer i februar.

Det amerikanske justitsministerium har ikke ønsket at kommentere sagen over for Reuters, men undersøgelsen sker, mens der er mangel på intravenøse saltopløsninger i USA, hvilket der har været siden 2013.

Siden manglen er opstået er prisen på saltopløsningerne steget med 200-300 pct. ifølge Reuters.

Det er en gruppe af fire amerikanske senatorer, der har bedt om undersøgelsen af de selskaber, der sidder på saltopløsningerne i USA.

Pfizer indvilliger i at betale milliarder

Pfizer må på ny forholde sig til dyre anklager

Jury frikender Pfizer i fosterskade-sag

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier