Kina er allerede det andet største medicinmarked i verden, men har været plaget af rigid lovgivning og langsommeligt bureaukrati. Med en række nye initiativer i embedsværket ser det dog ud til, at der bliver lukket lidt op for markedet, og det har fået Novartis, og i særdeleshed dennes adm. direktør Joe Jimenez til at blive optimistisk omkring udviklingen i landet.

Det skriver FiercePharma.

Det er blandt andet reglerne for at medicinske forsøg skal gentages i Kina, hvis udenlandske selskaber skal have deres medicin på markedet i landet, som har fået Joe Jimenez og andre i farmabranchen til at blive begejstret. Joe Jimenez henviser til, at salg af medicinalprodukter kan overstige 300 mia. dollars i Kina ved udgangen af 2020. I 2015 lå det på omkring 108 mia. dollars.

Og med et stadigt større prispres i USA, kan løsere regler for salg af udenlandsk medicin i Kina begynde at se meget tiltrækkende ud. Også på trods af de fortsat store logistiske udfordringer i det store land, og at en stor del af den kinesiske befolkning langt fra er velhavende. Udover Novartis er selskaber som Pfizer og Gilead også begyndt at investere mere intensivt i sin infrastruktur i landet.

  Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

  Sanofi tror på vækst i Kina

  Kinas medicinmarked er fremtiden - og nu kommer kineserne også den anden vej