MedWatch

Sanofi på partnerjagt i behandling af fedtlever

Franske Sanofis kandidat mod ikke-alkoholisk fedtlever (NASH) kan rykke i fase 3 inden årets udgang, og man er nu gået på jagt efter en partner til at hjælpe med udviklingen, lyder det fra chefen for selskabets forretning for diabetesmidler.

Den franske medicinalkæmpe Sanofi, der er en stor konkurrent til danske Novo Nordisk, er offentligt gået på jagt efter en partner til at udvikle sit lægemiddel mod ikke-alkoholisk fedtlever, NASH.

Det skriver Bloomberg News, der har interviewet chefen for selskabets forretning for diabetesmidler, Stefan Oelrich.

Han peger på, at der er nogle mindre biotekselskaber, der også er på udkig efter partnere, og Sanofi håber derfor at kunne slå pjalterne sammen med et andet selskab i udviklingen af et middel mod fedtlever.

Sanofis egen kandidat i kategorien kan meget vel gå ind i fase 3-studierne inden årets udgang, lyder det fra Stefan Oelrich.

Også Novo Nordisk er i færd med at undersøge mulighederne for at komme ind på markedet for midler mod fedtlever. Selskabet igangsatte i november sidste år et fase 2-studie med GLP-1-analogen Semaglutid til behandling af netop Nash.

Studiet omfatter 372 patienter og ventes afsluttet i 2019.

Novo med i trecifret millioninvestering i nyt fedtleverselskab

Novartis udvider fedtleversats med Allergan-partnerskab

Tyskere satser stort på Novos uopdyrkede milliardmarked

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier