Det børsnoterede biotekselskab Dandrits bestyrelse har bortvist selskabets adm. direktør Eric Leire.

Det skriver dagbladet Børsen, der er i besiddelse af et opsigelsesbrev, hvoraf det fremgår, at Eric Leire samtidig stævnes for et millionbeløb.

Bortvielsen skyldes ”illoyal adfærd” og afgivelsen af ukorrekte oplysninger.

Formand N. E. Nielsen bekræfter bortvielsen over for avisen, men ønsker ikke at uddybe årsagen bag.

Eric Leire selv erklærer sig rystet over bortvisningen.

”Jeg synes, det er ondt. Det siger, at jeg ikke har været loyal, men det bliver vanskeligt at bevise over for en dommer, når jeg ikke har fået løn i 11 måneder og stadig arbejdede,” siger Eric Leire, der har været direktør i Dandrit siden 2011, til avisen.

Han vil nu hive selskabet, der blandt andet gør sig indenfor vaccine mod tarmkræft, i retten for at få sine penge, hvis de ikke kommer af sig selv.

Dandrit blev børsnoteret i USA på den mindre amerikanske børs OTC i 2014, men har siden været i konstant pengenød og en planlagt fusion med amerikanske Oncosynergy gik i vasken først på året.

Selskabet har måtte hente kapital fra rigmænd som René Sindlev og Karsten Ree og sidstnævnte fortryder nu, at han har investeret i selskabet, hvor advokat N. E. Nielsen sidder for bordenden.

De to er før tørnet sammen i den nu krakkede Amagerbanken, hvor N.E. Nielsen blev væltet som bestyrelsesformand i 2010 af Karsten Ree, der var storaktionær i banken. Tre måneder senere gik banken konkurs.

”Jeg var ikke klar over, at N. E. Nielsen var formand. Med den forhistorie jeg har med ham, så havde jeg ikke købt noget,” siger Karsten Ree til Børsen.

Bestyrelsesmedlem Aldo Petersen er udpeget som ny direktør for Dandrit.

Medie: Dandrit misser fusion  

Investor: "Fornuftig løsning" på trapperne hos Dandrit

Dansk biotekselskab i investorlimbo  

Rigmænd har tabt stort på børsfuser