Amerikanske Celgene har indgået sin første licensaftale i Asien og Stillehavsområdet.

Det skriver FierceBiotech.

Aftalen er lavet med selskabet Antengene, der skal udvikle et lægemiddel for Celgene, en såkaldt TORC1/2-hæmmer kaldet CC-223.

Celgene kommer med aftalen til at sidde på en del af egenkapitalen i det kinesisk baserede biotekselskab, og får også en plads i selskabets bestyrelse.

”Det er væsentligt for et ungt selskab som Antengene, fordi det er et tegn på tillid til Antengenes fremtid og viser en interesse for et langsigtet partnerskab, der hurtigere skal bringe nye lægemidler til Kina,” udtaler Jay Mei grundlægger af og formand for Antengene til FierceBiotech. Han afslørede samtidig at en anden aftale mellem de to parter allerede er på vej.

Antengene blev grundlagt i 2016 og vil sammen med Celgene arbejde på, at ”tage fat på de udækkede behov for visse sygdomme, der rammer asiatiske patienter uforholdsmæssigt hårdt.”

Inden for kræftområdet gælder det for eksempel lever-, mave-, bryst- og lungekræft.

CC-223 er testet i et fase 1-forsøg i kombination med enten erlotinib eller azacitidin til behandling af fremskreden ikke-småcellet lungekræft. Celgene er også ved at teste stoffet i andre kombinationer med såkaldt storcellet B-celle lymfom og follikulært lymfom.

Antenegne er gået sammen med Tigermed, der er en af de største kinesiske kontraktforskningsvirksomheder i forhold til at udvikle CC-223.

Jay Mei har tidligere arbejdet for Celgene som direktør for global klinisk udvikling, inden han startede Antengene. Han stod blandt andet bag registreringen af Celgenes stjerneprodukt, Revlimid mod knoglemarvskræft, i Kina, hvor det blev godkendt i januar 2013. Og den gang arbejde han også sammen med Tigermed om registreringen.

Der er ikke offentliggjort nogle finansielle detaljer om samarbejdet mellem de to parter.

  Celgene rykker videre med milliardaftale  

  Direktør forlader Celgene

  Celgene buldrer frem med planerne for nyt sklerosemiddel