En patentstrid mellem det irske medicinalselskab Shire og det australske biotekselskab CSL spidser til.

Således vil Shire via retssystemet i Australien have blokeret for CSL’s lancering af midlet Haegarda mod den sjældne blodsygdom arveligt karødem (HAE), som medfører voldsomme hævelser, for eksempel i ansigt, hænder og luftveje - i sidstnævnte tilfælde kan hævelserne også være livstruende.

Det skriver mediet FiercePharma.

Det sker forud for en forventet FDA-godkendelse af Haegarda inden august.

Shire hævder, at CSL gør klar til at lancere Haegarda under eget patent, og derfor kræver det irske medicinalselskab et permanent forbud rettet mod CSL ”fra at lave, importere, bruge, sælge eller på andre måder tilbyde” Haegarda i USA. Det sker for at beskytte Shires midler mod HAE, Cinryze, Firazyr og Kalbitor, og de øvrige midler mod sygdommen, som Shire også har under udvikling.

CSL afviser

Ifølge Shire har CSL gennemført fase 3-forsøg, indleveret ansøgning om amerikansk markedsføringstilladelse, annonceret den kommende lancering, ansat personale og begyndte fremstilling af batches i forventning om en godkendelse.

”Alle disse handlinger strider imod og/eller tilskynder andre til at krænke,” lyder det fra Shire til FiercePharma.

En talsmand for CSL afviser over for Fierce Pharma, at der er problemer med lanceringen af Haegarda, og at det australske biotekselskab er klar til at forsvare sig i en retssag.

Danske Flemming Ørnskov er adm. direktør hos Shire.

  CRISPR Therapeutics vinder en omgang i patentstrid

  Eli Lilly får medhold i japansk patentsag  

  Dansk biotekselskab får milliardstort forlig