MedWatch

Roche afslutter succesrigt studie med rival til Novos blødersucces

Den helt store rival til Novo Nordisks blødermiddel Novoseven, Roches emicizumab, har opnået meget pæne resultater i et fase 3-studie med midlet, og dermed ser det ud til at være fortsat godt på vej til en lancering, som kan stjæle markedsandele fra Novo Nordisk.

Det schweiziske medicinalselskab Roche har offentliggjort positive resultater fra et afsluttende fase 3-studie med sin blødermedicin emicizumab. Studiet ved navn Haven 2 undersøgte den forebyggende effekt i patienter under 12 år med hæmofili A, som danner antistoffer over for den gængse behandling.

Studiet viste en klinisk meningsfuld reduktion i antallet af blødninger efter en behandlingstid på omkring 12 uger målt på medianen, skriver Roche i en meddelelse.

Resultaterne harmonerer med resultater fra fase 3-studiet Haven 1 med emicizumab i patienter over 12 år, der ligeledes har dannet antistoffer. De data blev offentliggjort sidste år.

Succes for Roches store Novo-trussel

Rival til Novoseven

Emicizumab har længe været anset som en potentielt stærk udfordrer til Novo Nordisks blødermedicin Novoseven. Det skyldes blandt andet, at det er meget lettere at tage, da det kan tages med et stik under huden og ikke skal skydes direkte i en blodåre. Desuden er det langtidsvirkende og skal af den grund ikke tages så tit.

Selv har Novo Nordisk allerede erkendt, at Roche vil kunne tage markedsandele fra Novoseven. Ifølge Novo er det omkring halvdelen af Novoseven -salget, der er sårbart over for konkurrencen. Desuden har Novo også fortalt, at selskabet har tabt patienter til Roche i perioden, hvor de kliniske fase 3-studier blev gennemført.

Roches fase 3-program med emicizumab omfatter to yderligere fase 3-studier, Haven 3 og Haven 4. Haven 3 undersøger emicizumab doseret ugentligt eller hver anden uge i patienter over 12 år, der ikke har dannet antistoffer over for den gængse behandling med faktor 8.

Haven 4 undersøger effekten af lægemidlet doseret hver fjerde uge i patienter over 12 år. Dette studie undersøger både patienter, der har og ikke har dannet antistoffer over for faktor 8.

Novoseven solgte sidste år for 9,5 mia. kr.

De seneste estimater indsamlet af Ritzau Estimates op til årsregnskabet viser, at analytikerne venter en nedgang i salget af Novoseven til 9,1 mia. kr. i 2017 og 8 mia. kr. i 2018.

Novos bløderkonkurrent render ind i problemer med dødsfald

Novo-kandidat får særstatus i USA

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier