MedWatch

Novo-håb blandt debutanter med blockbuster-potentiale

Ifølge 2017-udgaven af rapporten Drugs to Watch forventes otte nye lægemidler på det amerikanske marked i år alle at have opnået blockbuster-status senest i år 2021.

Novo Nordisk har flere gange udtrykt begejstring for sit helt store lægemiddelhåb: semaglutid.

Nu bliver den ugentlige GLP-1-analog, der er at finde i det danske medicinalselskabs kliniske pipeline, endnu engang spået et enormt potentiale.

Således optræder Novo-håbet mod diabetes i 2017-udgaven af ”Drugs to Watch”. Her har Clarivate Analytics listet ni lægemidler, de forventer opnår FDA-godkendelse i år. Ud af de ni midler vurderer Clarivate Analytics, at otte har opnået blockbuster-status senest i år 2021.

Semaglutid bliver fremhævet af Endpoint News, der omtaler den årlige Drugs to Watch-liste udarbejdet af Clarivate Analytics. Det sker, fordi semaglutid sammen med tre andre ud af de spåede blockbuster-kandidater ser ud til at opnå FDA-godkendelse her i begyndelsen af 2. kvartal 2017.

Har fjerdestørst salgspotentiale

I modsætningen til Novo Nordisks bedst sælgende lægemiddel Victoza (liraglutid), der også er en GLP-1-analog, skal semaglutid kun injiceres én gang om ugen – og ikke dagligt, som tilfældet er med Victoza.

Ifølge Drugs to Watch-rapporten har semaglutid opnået et salgstal på 18 mio. dollars, når 2017 er omme. De følgende år vokser de estimerede salgstal for i år 2021 at ramme 1,94 mia. dollars – svarende til omkring 13,6 mia. kr.

Dermed bliver semaglutid af Clarivate Analytics spået til at være det fjerdemest sælgende lægemiddel blandt de otte spåede blockbuster-kandidater. Det sker efter henholdsvis durvalumab (AstraZeneca), Dupixent (Regeneron/Sanofi) og Ocrevus (Roche), hvor sidstnævnte middel vurderes at have opnået et salgstal i 2021 på 3,33 mia. dollars, hvilket svarer til ca. 23,3 mia. kr.

Novo-håb overgår rivaliserende midler i ny analyse

Novo Nordisk skal have gang i væksten - to områder er altafgørende

Victoza-arvtager skal sikre Novo plads på japansk væksttog

 

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier