MedWatch

Anklage: Biotekselskaber har spredt falske nyheder

Det amerikanske børstilsyn har nu udpeget flere biotekselskaber, der er på anklagebænken for at sprede falske nyheder i et forsøg på at manipulere med aktieudviklingen.

Begrebet ”fake news” som har fået luft under vingerne efter USA’s præsident Trump kom til magten, er nu også nået til biotekbranchen. Ifølge Biospace har de amerikanske børsmyndigheder, SEC, slået ned på en række amerikanske biotekselskaber for at benytte sig af falske nyheder i et forsøg på at manipulere med aktiekursen.

Det drejer sig om ImmunoCellular Therapeutics, CytRx Corporation, Lion Biotechnologies og Galena Biopharma (GALE). De fire selskaber er nu på anklagebænken for at have købt sig til ”vildledende artikler” om selskaberne og dets aktie, men i virkeligheden var de betalte reklamer.

Tidligere adm. direktør hos ImmunoCellular, Manish Singh, og tidligere adm. direktør hos Galena, Michael Ahn, er også blevet sigtet af SEC.

Ifølge SEC står de fire biotekselskaber bag forskellige ”aktiefremstød”, der efterlod investorerne med et indtryk af, at de læste ”uafhængige og upartiske analyser på investeringshjemmesider.” Forfatterne bag teksterne publicerede ”bullish”-artikler om selskaberne. Termet ”bullish” bliver brugt i aktieverdenen som en indikation på, at en aktie vil stige.

”Hvis et selskab betaler nogen for at udgive eller offentliggøre artikler om dets aktie, skal det være tydeligt for investorerne. Disse selskaber og forfattere har angiveligt vildledt investorer ved at skjule betalte kampagner som objektive og uafhængige analyser,” udtaler Stephanie Avakian, fungerende direktør for SEC’s Division of Enforcement, i en udtalelse fra myndigheden.

Her kan du se mere om SEC's pressemeddelelse om sagen.

Falske nyheder invaderer også videnskaben

Skal Løkke lære Trump om sundhedspolitik?

Trump beder republikanere trække sundhedsreform tilbage

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier