Begrebet ”fake news” som har fået luft under vingerne efter USA’s præsident Trump kom til magten, er nu også nået til biotekbranchen. Ifølge Biospace har de amerikanske børsmyndigheder, SEC, slået ned på en række amerikanske biotekselskaber for at benytte sig af falske nyheder i et forsøg på at manipulere med aktiekursen.

Det drejer sig om ImmunoCellular Therapeutics, CytRx Corporation, Lion Biotechnologies og Galena Biopharma (GALE). De fire selskaber er nu på anklagebænken for at have købt sig til ”vildledende artikler” om selskaberne og dets aktie, men i virkeligheden var de betalte reklamer.

Tidligere adm. direktør hos ImmunoCellular, Manish Singh, og tidligere adm. direktør hos Galena, Michael Ahn, er også blevet sigtet af SEC.

Ifølge SEC står de fire biotekselskaber bag forskellige ”aktiefremstød”, der efterlod investorerne med et indtryk af, at de læste ”uafhængige og upartiske analyser på investeringshjemmesider.” Forfatterne bag teksterne publicerede ”bullish”-artikler om selskaberne. Termet ”bullish” bliver brugt i aktieverdenen som en indikation på, at en aktie vil stige.

”Hvis et selskab betaler nogen for at udgive eller offentliggøre artikler om dets aktie, skal det være tydeligt for investorerne. Disse selskaber og forfattere har angiveligt vildledt investorer ved at skjule betalte kampagner som objektive og uafhængige analyser,” udtaler Stephanie Avakian, fungerende direktør for SEC’s Division of Enforcement, i en udtalelse fra myndigheden.

Her kan du se mere om SEC's pressemeddelelse om sagen.

  Falske nyheder invaderer også videnskaben

  Skal Løkke lære Trump om sundhedspolitik?

  Trump beder republikanere trække sundhedsreform tilbage