MedWatch

Østrigere går videre med Zika-vaccine

Biotekselskabet Themis Bioscience har startet kliniske forsøg i håb om finde en vaccine mod Zika-virus.

Flere selskaber og forskere kæmper om at blive dem, der først knækker koden til Zika-virus.

Tirsdag oplyser østrigske Themis Bioscience, at biotekselskabet har startet kliniske forsøg i jagten på at udvikle en vaccine mod den frygtede virus.

Themis’ Zika-vaccine, som er baseret på en teknologi til at skabe immunitet over for mæslinger, er den første vaccine, der indeholder svag eller svækket virus til kliniske forsøg, skriver Reuters.

Flere forskergrupper, medicinalvirksomheder og biotekselskaber arbejder på forskellige vacciner mod Zika-virus, som ifølge Sundhedsstyrelsen har været kendt i Afrika og Asien siden 1947. Siden starten af 2016 er der forekommet et stort udbrud af Zikavirus-infektion i Syd- og Mellemamerika – og siden er virussen blevet udbredt til bl.a. det sydlige USA.

Det franske medicinalselskab Sanofi er blandt de selskaber, der er længst fremme med et udviklingsprogram til bekæmpelse af Zika-virus. I øjeblikket er der ingen vaccine på markedet mod Zika-virus, der primært overføres via myggestik, men også kan overføres seksuelt. Store virksomheder som GlaxoSmithKline og Takeda Pharmaceuticals Company er blandt de selskaber, som også arbejder på en vaccine mod Zika-virus.

Amerikanske forskere går i fase to med Zikavaccine

Fransk biotekselskab vil parre Novo og Sanofi

Sanofi-direktør skyder huller i Zika-kritik

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier