Flere selskaber og forskere kæmper om at blive dem, der først knækker koden til Zika-virus.

Tirsdag oplyser østrigske Themis Bioscience, at biotekselskabet har startet kliniske forsøg i jagten på at udvikle en vaccine mod den frygtede virus.

Themis’ Zika-vaccine, som er baseret på en teknologi til at skabe immunitet over for mæslinger, er den første vaccine, der indeholder svag eller svækket virus til kliniske forsøg, skriver Reuters.

Flere forskergrupper, medicinalvirksomheder og biotekselskaber arbejder på forskellige vacciner mod Zika-virus, som ifølge Sundhedsstyrelsen har været kendt i Afrika og Asien siden 1947. Siden starten af 2016 er der forekommet et stort udbrud af Zikavirus-infektion i Syd- og Mellemamerika – og siden er virussen blevet udbredt til bl.a. det sydlige USA.

Det franske medicinalselskab Sanofi er blandt de selskaber, der er længst fremme med et udviklingsprogram til bekæmpelse af Zika-virus. I øjeblikket er der ingen vaccine på markedet mod Zika-virus, der primært overføres via myggestik, men også kan overføres seksuelt. Store virksomheder som GlaxoSmithKline og Takeda Pharmaceuticals Company er blandt de selskaber, som også arbejder på en vaccine mod Zika-virus.

  Amerikanske forskere går i fase to med Zikavaccine  

  Fransk biotekselskab vil parre Novo og Sanofi

  Sanofi-direktør skyder huller i Zika-kritik