MedWatch

Biohaven indgår aftaler med medicinalkæmper

Amerikanske Biohaven Pharmaceutical Company kan i bedste fald score flere mia. kr. Det sker forud for planer om børsnotering.

Glæden og optimismen er stor hos Biohaven Pharmaceutical Company, som for nylig kunne annoncere, at selskabet har indgået aftaler med medicinalselskaberne AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb.

Ifølge Endpoints News kan aftalen mellem Biohaven og Bristol-Myers Squibb ende med at indbringe Biohaven op til i alt 350 mio. dollars – omkring 2,45 mia. kr. – i milepælsbetalinger, hvis milepæle bliver opnået inden for udvikling og salg. Forhåndsbetalingen er aftalt til 5 mio. dollars svarende til 35 mio. kr.

I den anden aftale med AstraZeneca kan aftalen ende med et udbytte på i alt 210 mio. dollars – omkring 1,47 mia. kr. – til Biohaven, hvis alle betingelser og mål bliver opfyldt af Biohaven, skriver Endpoints News.

Også privat finansiering

Herudover har Biohaven rejst 80 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 560 mio. kr. via private investorer. Det betyder, at Biohaven med hovedsæde i byen New Haven i delstaten Connecticut, USA, har rejst i alt 100 mio. dollars i privat finansiering – svarende til omkring 700 mio. kr.

Det oplyser Biohaven, der samtidig har annonceret planer om børsnotering på Nasdaq-børsen, hvor man vil rejse yderligere 100 mio. dollars. Selskabet har i den forbindelse også styrket sin bestyrelse med to nye medlemmer, Eric Aguiar og Albert Cha. Sidstnævnte sidder i øvrigt også i bestyrelsen i det danske biotekselskab Ascendis Pharma.

"Med lukningen af denne finansiering (på 80 mio. dollars, red.) har vi ikke kun styrket selskabets finansielle position, men også styrket vores ekspertise i bestyrelsen,” skriver adm. direktør i Biohaven, Vlad Coric, i en kommentar.

Biohaven er et privatejet biofarmaceutisk selskab med en portefølje af innovative, sen-fase produktkandidater rettet mod neurologiske sygdomme, herunder sjældne sygdomme.

AstraZeneca har stor succes med unik rugekasse

AstraZeneca får godkendt kræftmiddel i Kina

BMS-middel skuffer i tvekamp med Roche-produkt

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier