Glæden og optimismen er stor hos Biohaven Pharmaceutical Company, som for nylig kunne annoncere, at selskabet har indgået aftaler med medicinalselskaberne AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb.

Ifølge Endpoints News kan aftalen mellem Biohaven og Bristol-Myers Squibb ende med at indbringe Biohaven op til i alt 350 mio. dollars – omkring 2,45 mia. kr. – i milepælsbetalinger, hvis milepæle bliver opnået inden for udvikling og salg. Forhåndsbetalingen er aftalt til 5 mio. dollars svarende til 35 mio. kr.

I den anden aftale med AstraZeneca kan aftalen ende med et udbytte på i alt 210 mio. dollars – omkring 1,47 mia. kr. – til Biohaven, hvis alle betingelser og mål bliver opfyldt af Biohaven, skriver Endpoints News.

Også privat finansiering

Herudover har Biohaven rejst 80 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 560 mio. kr. via private investorer. Det betyder, at Biohaven med hovedsæde i byen New Haven i delstaten Connecticut, USA, har rejst i alt 100 mio. dollars i privat finansiering – svarende til omkring 700 mio. kr.

Det oplyser Biohaven, der samtidig har annonceret planer om børsnotering på Nasdaq-børsen, hvor man vil rejse yderligere 100 mio. dollars. Selskabet har i den forbindelse også styrket sin bestyrelse med to nye medlemmer, Eric Aguiar og Albert Cha. Sidstnævnte sidder i øvrigt også i bestyrelsen i det danske biotekselskab Ascendis Pharma.

"Med lukningen af denne finansiering (på 80 mio. dollars, red.) har vi ikke kun styrket selskabets finansielle position, men også styrket vores ekspertise i bestyrelsen,” skriver adm. direktør i Biohaven, Vlad Coric, i en kommentar.

Biohaven er et privatejet biofarmaceutisk selskab med en portefølje af innovative, sen-fase produktkandidater rettet mod neurologiske sygdomme, herunder sjældne sygdomme.

  AstraZeneca har stor succes med unik rugekasse

  AstraZeneca får godkendt kræftmiddel i Kina

  BMS-middel skuffer i tvekamp med Roche-produkt