MedWatch

Biohaven indgår aftaler med medicinalkæmper

Amerikanske Biohaven Pharmaceutical Company kan i bedste fald score flere mia. kr. Det sker forud for planer om børsnotering.

Glæden og optimismen er stor hos Biohaven Pharmaceutical Company, som for nylig kunne annoncere, at selskabet har indgået aftaler med medicinalselskaberne AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb.

Ifølge Endpoints News kan aftalen mellem Biohaven og Bristol-Myers Squibb ende med at indbringe Biohaven op til i alt 350 mio. dollars – omkring 2,45 mia. kr. – i milepælsbetalinger, hvis milepæle bliver opnået inden for udvikling og salg. Forhåndsbetalingen er aftalt til 5 mio. dollars svarende til 35 mio. kr.

I den anden aftale med AstraZeneca kan aftalen ende med et udbytte på i alt 210 mio. dollars – omkring 1,47 mia. kr. – til Biohaven, hvis alle betingelser og mål bliver opfyldt af Biohaven, skriver Endpoints News.

Også privat finansiering

Herudover har Biohaven rejst 80 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 560 mio. kr. via private investorer. Det betyder, at Biohaven med hovedsæde i byen New Haven i delstaten Connecticut, USA, har rejst i alt 100 mio. dollars i privat finansiering – svarende til omkring 700 mio. kr.

Det oplyser Biohaven, der samtidig har annonceret planer om børsnotering på Nasdaq-børsen, hvor man vil rejse yderligere 100 mio. dollars. Selskabet har i den forbindelse også styrket sin bestyrelse med to nye medlemmer, Eric Aguiar og Albert Cha. Sidstnævnte sidder i øvrigt også i bestyrelsen i det danske biotekselskab Ascendis Pharma.

"Med lukningen af denne finansiering (på 80 mio. dollars, red.) har vi ikke kun styrket selskabets finansielle position, men også styrket vores ekspertise i bestyrelsen,” skriver adm. direktør i Biohaven, Vlad Coric, i en kommentar.

Biohaven er et privatejet biofarmaceutisk selskab med en portefølje af innovative, sen-fase produktkandidater rettet mod neurologiske sygdomme, herunder sjældne sygdomme.

AstraZeneca har stor succes med unik rugekasse

AstraZeneca får godkendt kræftmiddel i Kina

BMS-middel skuffer i tvekamp med Roche-produkt

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier