MedWatch

Kinas rigeste mand smider 70 mia i sundhedsklynge

En kinesisk rigmand, der blandt andet ejer flest biografkæder i verden, har nu skudt 70 mia. kr. ind i en ny kinesisk sundhedsklynge.

Det er tilsyneladende ikke penge, der mangler i det kinesiske konglomerat Dalian Wanda Group. Bag konglomeratet står Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, der nu har besluttet at skyde 10 mia. dollars, 70 mia. kr., i en ny kinesisk sundhedsklynge. Det skriver Reuters.

Klyngen kommer til at ligge i sydvest Kina og formålet er at imødekomme den store efterspørgsel fra landets største selskaber inden for privat sundhedspleje.

Ifølge Reuters har Wang Jianlin skrevet under på en aftale med bystyret i Chengdu om at udvikle en ”park” med to internationale hospitaler, otte små specialiserede hospitaler samt 30 sundhedsrelaterede firmaer.

Investeringen kommer i en tid med tryk på Kinas offentlige hospitaler på grund af en hurtigt voksende ældre generation. Det har nu givet muligheder for private selskaber.

Wang Jianlin stiftede Dalian Wanda Group i 1988. I dag er konglomeratet Kinas største kommercielle ejendomsselskab og verdens største ejer af biografkæder.

Det rivaliserende konglomerat Fosun International Ltd har også øget dets fokus på sundheds og har også annonceret flere forskellige sundhedsrelaterede aftaler over de næste par år.

Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

Kina lover hurtigere medicingodkendelser for udenlandske selskaber

Kinas medicinmarked er fremtiden - og nu kommer kineserne også den anden vej

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier