Det er tilsyneladende ikke penge, der mangler i det kinesiske konglomerat Dalian Wanda Group. Bag konglomeratet står Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, der nu har besluttet at skyde 10 mia. dollars, 70 mia. kr., i en ny kinesisk sundhedsklynge. Det skriver Reuters.

Klyngen kommer til at ligge i sydvest Kina og formålet er at imødekomme den store efterspørgsel fra landets største selskaber inden for privat sundhedspleje.

Ifølge Reuters har Wang Jianlin skrevet under på en aftale med bystyret i Chengdu om at udvikle en ”park” med to internationale hospitaler, otte små specialiserede hospitaler samt 30 sundhedsrelaterede firmaer.

Investeringen kommer i en tid med tryk på Kinas offentlige hospitaler på grund af en hurtigt voksende ældre generation. Det har nu givet muligheder for private selskaber.

Wang Jianlin stiftede Dalian Wanda Group i 1988. I dag er konglomeratet Kinas største kommercielle ejendomsselskab og verdens største ejer af biografkæder.

Det rivaliserende konglomerat Fosun International Ltd har også øget dets fokus på sundheds og har også annonceret flere forskellige sundhedsrelaterede aftaler over de næste par år.

  Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

  Kina lover hurtigere medicingodkendelser for udenlandske selskaber

  Kinas medicinmarked er fremtiden - og nu kommer kineserne også den anden vej