MedWatch

Kinas rigeste mand smider 70 mia i sundhedsklynge

En kinesisk rigmand, der blandt andet ejer flest biografkæder i verden, har nu skudt 70 mia. kr. ind i en ny kinesisk sundhedsklynge.

Det er tilsyneladende ikke penge, der mangler i det kinesiske konglomerat Dalian Wanda Group. Bag konglomeratet står Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, der nu har besluttet at skyde 10 mia. dollars, 70 mia. kr., i en ny kinesisk sundhedsklynge. Det skriver Reuters.

Klyngen kommer til at ligge i sydvest Kina og formålet er at imødekomme den store efterspørgsel fra landets største selskaber inden for privat sundhedspleje.

Ifølge Reuters har Wang Jianlin skrevet under på en aftale med bystyret i Chengdu om at udvikle en ”park” med to internationale hospitaler, otte små specialiserede hospitaler samt 30 sundhedsrelaterede firmaer.

Investeringen kommer i en tid med tryk på Kinas offentlige hospitaler på grund af en hurtigt voksende ældre generation. Det har nu givet muligheder for private selskaber.

Wang Jianlin stiftede Dalian Wanda Group i 1988. I dag er konglomeratet Kinas største kommercielle ejendomsselskab og verdens største ejer af biografkæder.

Det rivaliserende konglomerat Fosun International Ltd har også øget dets fokus på sundheds og har også annonceret flere forskellige sundhedsrelaterede aftaler over de næste par år.

Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

Kina lover hurtigere medicingodkendelser for udenlandske selskaber

Kinas medicinmarked er fremtiden - og nu kommer kineserne også den anden vej

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier