MedWatch

Medivation-stifter bliver direktør for hjerneselskab

Et amerikansk biotekselskab, der blandt andet forsøger at udvikle en Alzheimers-kandidat, har nu hentet stifteren af Medivation som ny adm. direktør. Aktien er på himmelflugt efter nyheden.

Der blev ikke tid til at hvile længe på laurbærrene for David Hung, tidligere adm. direktør og medstifter af Medivation. Ifølge FierceBiotech er David Hung nu blevet udnævnt til adm. direktør for det amerikanske biotekselskab Axovant Sciences. Aktien steg med 30 pct. på nyheden om den nye direktør.

Davis Hung har stået uden job siden salget af Medivation til Pfizer – en milliardhandel til 14 mia. dollars – gik igennem i september sidste år.

Pfizer lukker køb af Medivation

Det er formentlig ikke pengenød, der har fået David Hung til at kaste sig over endnu en direktørstilling. Direktøren kunne nemlig stikke milliarder (354 mio. dollars) i lommen for salget af den virksomhed, han selv var med til at grundlægge i 2003.

Medivation-boss står til milliardgevinst efter Pfizer-handel

Axovant har tidligere konkurreret på det svære Alzheimers-område med danske Lundbeck. Her har Axovant lægemiddelkandidaten intepirdine, som er en såkaldt 5-HT6-receptoragonist, der binder til 5-HT6-receptoren i hjernen. Lundbeck havde indtil for nylig lægemiddelkandidaten idalopirdin, som man nu har valgt at tage tilbage til præklinikken for eventuelt at udvikle den i en anden indikation en Alzheimers.

Lundbeck-konkurrent rykker i fase 3 med demensmiddel

Lundbeck dropper ikke Alzheimer-flop fuldstændigt

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier