MedWatch

Novo-topchef opfordrer mænd til at tage barsel

Novo Nordisks adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen vil have mænd til at tage mere barsel for at fremme ligestillingen i koncernen. Samfundsmæssige strukturer og familienormer trækker dog i den forkerte retning, lyder det fra topchefen.

Gode barselsvilkår - for både mænd og kvinder - har ikke været medvirkende til en mere ligelig fordeling af mandlige og kvindelige ledere hos Novo Nordisk. Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Topchef hos diabetesgiganten lægger ikke skjul på, at han gerne så flere mænd benytte sig af de gunstige barselsvilkår, men over for avisen påpeger han, at det er andre udefrakommende faktorer, som samfundsmæssige strukturer og familienormer, der trækker i den anden retning.

"Vi skal gøre meget som virksomhed, men der er også rigtigt meget, som ligger uden for virksomheden. Når par beslutter, hvem der tager barsel, er det ret vigtigt, at man forsøger at dele det så meget som muligt. Det er svært for mænd at tage den første del af barslen, men det er vigtigt, at mændene tager så meget som muligt af den sene del af barslen," siger Lars Fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Kvinder har hos Novo Nordisk et års barsel med fuld løn. Mænd har tre ugers fædreorlov samt 32 ugers forældreorlov med fuld løn.

Novo taber (stadig) kvindelige ledere inden toppen

Fruergaard: Novo er ikke i krise

De kvindelige ledere haler langsomt ind på mændene hos Novo

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier