Gode barselsvilkår - for både mænd og kvinder - har ikke været medvirkende til en mere ligelig fordeling af mandlige og kvindelige ledere hos Novo Nordisk. Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Topchef hos diabetesgiganten lægger ikke skjul på, at han gerne så flere mænd benytte sig af de gunstige barselsvilkår, men over for avisen påpeger han, at det er andre udefrakommende faktorer, som samfundsmæssige strukturer og familienormer, der trækker i den anden retning.

"Vi skal gøre meget som virksomhed, men der er også rigtigt meget, som ligger uden for virksomheden. Når par beslutter, hvem der tager barsel, er det ret vigtigt, at man forsøger at dele det så meget som muligt. Det er svært for mænd at tage den første del af barslen, men det er vigtigt, at mændene tager så meget som muligt af den sene del af barslen," siger Lars Fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Kvinder har hos Novo Nordisk et års barsel med fuld løn. Mænd har tre ugers fædreorlov samt 32 ugers forældreorlov med fuld løn.

  Novo taber (stadig) kvindelige ledere inden toppen

  Fruergaard: Novo er ikke i krise

  De kvindelige ledere haler langsomt ind på mændene hos Novo