MedWatch

Novo-topchef opfordrer mænd til at tage barsel

Novo Nordisks adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen vil have mænd til at tage mere barsel for at fremme ligestillingen i koncernen. Samfundsmæssige strukturer og familienormer trækker dog i den forkerte retning, lyder det fra topchefen.

Gode barselsvilkår - for både mænd og kvinder - har ikke været medvirkende til en mere ligelig fordeling af mandlige og kvindelige ledere hos Novo Nordisk. Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Topchef hos diabetesgiganten lægger ikke skjul på, at han gerne så flere mænd benytte sig af de gunstige barselsvilkår, men over for avisen påpeger han, at det er andre udefrakommende faktorer, som samfundsmæssige strukturer og familienormer, der trækker i den anden retning.

"Vi skal gøre meget som virksomhed, men der er også rigtigt meget, som ligger uden for virksomheden. Når par beslutter, hvem der tager barsel, er det ret vigtigt, at man forsøger at dele det så meget som muligt. Det er svært for mænd at tage den første del af barslen, men det er vigtigt, at mændene tager så meget som muligt af den sene del af barslen," siger Lars Fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Kvinder har hos Novo Nordisk et års barsel med fuld løn. Mænd har tre ugers fædreorlov samt 32 ugers forældreorlov med fuld løn.

Novo taber (stadig) kvindelige ledere inden toppen

Fruergaard: Novo er ikke i krise

De kvindelige ledere haler langsomt ind på mændene hos Novo

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier