Det japanske peptidselskab PeptiDream har efterhånden en lang liste med prominente samarbejdspartnere i big pharma, og nu kan selskabet føje endnu en af de helt store kanoner til listen.

For Johnson & Johnson har netop indgået en aftale med Peptidream. Det skriver Biospace.

Aftalen omhandler Peptidreams teknologiplatform ”Peptide Discovery Platform System” til at identificere såkaldte makrocykliske eller begrænsede peptider mod metaboliske og kardiovaskulære targets, som er identificeret af Janssen.

Ifølge Biospace har aftalen en værdi på op til 1,5 mia. dollars, 10,5 mia. kr., når man medregner milepælsbetalinger i forbindelse med klinisk udvikling, kommercialisering og salg. Derudover er Peptidream også berettiget til at modtage royalties af salg af de produkter, som kommer på markedet som følge af aftalen. Peptidream vil desuden modtage en øjeblikkelig betaling samt forskningsstøtte fra Janssen af ukendt størrelse.

Peptidream er et ombejlet selskab blandt big pharma, og J&J er kun én i rækken af partnere fra medicinalsektoren. Det japanske peptidselskab har i løbet af de sidste syv år indgået samarbejdsaftaler med 16 store medicinalselskaber blandt andre Amgen, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Merck, Sanofi og altså senest Johnson & Johnson.

  Johnson & Johnson åbner op omkring sine prisstigninger  

  J&J vinder en talkumsag - for en gangs skyld

  J&J køber Europas største biotekselskab i milliardhandel