MedWatch

J&J indgår peptidpagt til milliarder

Amerikanske Johnson & Johnson har indgået en peptid-aftale til over 10 mia. kr. med et japansk selskab, der tidligere har indgået aftaler med blandt andre Amgen, Sanofi, Elli Lilly og Novartis.

Det japanske peptidselskab PeptiDream har efterhånden en lang liste med prominente samarbejdspartnere i big pharma, og nu kan selskabet føje endnu en af de helt store kanoner til listen.

For Johnson & Johnson har netop indgået en aftale med Peptidream. Det skriver Biospace.

Aftalen omhandler Peptidreams teknologiplatform ”Peptide Discovery Platform System” til at identificere såkaldte makrocykliske eller begrænsede peptider mod metaboliske og kardiovaskulære targets, som er identificeret af Janssen.

Ifølge Biospace har aftalen en værdi på op til 1,5 mia. dollars, 10,5 mia. kr., når man medregner milepælsbetalinger i forbindelse med klinisk udvikling, kommercialisering og salg. Derudover er Peptidream også berettiget til at modtage royalties af salg af de produkter, som kommer på markedet som følge af aftalen. Peptidream vil desuden modtage en øjeblikkelig betaling samt forskningsstøtte fra Janssen af ukendt størrelse.

Peptidream er et ombejlet selskab blandt big pharma, og J&J er kun én i rækken af partnere fra medicinalsektoren. Det japanske peptidselskab har i løbet af de sidste syv år indgået samarbejdsaftaler med 16 store medicinalselskaber blandt andre Amgen, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Merck, Sanofi og altså senest Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson åbner op omkring sine prisstigninger

J&J vinder en talkumsag - for en gangs skyld

J&J køber Europas største biotekselskab i milliardhandel

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier