MedWatch

J&J indgår peptidpagt til milliarder

Amerikanske Johnson & Johnson har indgået en peptid-aftale til over 10 mia. kr. med et japansk selskab, der tidligere har indgået aftaler med blandt andre Amgen, Sanofi, Elli Lilly og Novartis.

Det japanske peptidselskab PeptiDream har efterhånden en lang liste med prominente samarbejdspartnere i big pharma, og nu kan selskabet føje endnu en af de helt store kanoner til listen.

For Johnson & Johnson har netop indgået en aftale med Peptidream. Det skriver Biospace.

Aftalen omhandler Peptidreams teknologiplatform ”Peptide Discovery Platform System” til at identificere såkaldte makrocykliske eller begrænsede peptider mod metaboliske og kardiovaskulære targets, som er identificeret af Janssen.

Ifølge Biospace har aftalen en værdi på op til 1,5 mia. dollars, 10,5 mia. kr., når man medregner milepælsbetalinger i forbindelse med klinisk udvikling, kommercialisering og salg. Derudover er Peptidream også berettiget til at modtage royalties af salg af de produkter, som kommer på markedet som følge af aftalen. Peptidream vil desuden modtage en øjeblikkelig betaling samt forskningsstøtte fra Janssen af ukendt størrelse.

Peptidream er et ombejlet selskab blandt big pharma, og J&J er kun én i rækken af partnere fra medicinalsektoren. Det japanske peptidselskab har i løbet af de sidste syv år indgået samarbejdsaftaler med 16 store medicinalselskaber blandt andre Amgen, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Merck, Sanofi og altså senest Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson åbner op omkring sine prisstigninger

J&J vinder en talkumsag - for en gangs skyld

J&J køber Europas største biotekselskab i milliardhandel

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier